Letiltotta az elektromos cigarettákkal kapcsolatos appokat az Apple

Kiss László

2019. november 15. - 20:15

Az Apple miden olyan applikációt töröl az alkalmazásboltjából, aminek köze lehet az elektromos cigarettákhoz, azok ugyanis a gyanú szerint veszélyt jelenthetnek a fiatal felhasználók szervezetére.

Az Egyesült Államokban nemrég elvégzett kutatás szerint többféle tüdőbetegség is kapcsolatba hozható az elektromos cigarettákkal, amik akár tragikus végkimenetelűek is lehetnek, ezért az Apple 181 olyan alkalmazást törölt, ami valamilyen módon kapcsolatba hozható volt ezekkel az eszközökkel, ám azt hozzátették, hogy a már letöltött applikációk a jövőben is működőképesek lesznek.

Az elektromos cigaretták az Egyesült Királyságban is terítékre kerültek, miután egy 19 éves ember majdnem életét vesztette egy “katasztrofális légúti megbetegedésben”, ami az orvosok szerint az elektromos cigaretta használatától alakult ki.

Noha egyre több bizonyítékot gyűjtenek az eszköz ellen fellépni kívánók, a tudósok továbbra is megosztottak a témában, a Public Health England állítása szerint például az említett e-cigaretta 95 százalékkal kevésbé káros, mint a hagyományos értelemben vett dohányzás.

Az Apple egyébként meg sem fogja érezni a most eltávolított 181 alkalmazás hiányát, az ugyanis csak 0,00010%-át teszi ki az App Store-ban lévő több mint 1.8 millió applikációnak.