Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
369,53 Ft
Euró
393,77 Ft
Font
457,11 Ft
Bitcoin
64,039 $

Elfogták az elkövetőt, aki autójával a tömegbe hajtott Lengyelországban

A sofőr kezdetben elmenekült a helyszínről, de később letartóztatták.

Fotó: Unsplash
Európa

Koós Alexandra

Szerkesztő

Egy autó belerohant a tömegbe egy gyalogátkelőhelyen pénteken a lengyelországi Szczecin belvárosában. A hatóságok szerint legalább 17 ember megsérült – számolt be a maszol.ro a BFMTV értesüléseire hivatkozva. Adam Rudawski regionális prefektus pedig további információkkal is szolgált a sajtónak.

Mint mondta, a 17 sebesült közül három kiskorú, két sérült pedig kritikus állapotban van. A NEXTA hírügynökség szerint a 30 év körüli sofőr négy másik járműnek is nekiment, amelyet követően megpróbált elmenekülni a helyszínről. A rendőrség azonban mostanra elfogta a férfit, egyúttal leszögezték, nem történt terrorcselekmény. Soron kívül Illegális gyógyszerszállítmányt kapcsoltak le Békésben

„Ez nem terrorcselekmény” – nyilatkozta a sajtónak Pawel Pankau, a szczecini rendőrség szóvivője. Elmondása szerint a sofőr egy 33 éves lengyel állampolgár, aki autójával egy villamosra várakozó embertömegbe hajtott Szczecin egyik nagy, védett átkelőhelyekkel rendelkező kereszteződésében. Ám a menekülő elkövetőt később elfogták, s letartóztatták.

Hozzátette: „A sofőrt őrizetbe vették, miután autójával elmenekült a helyszínről, majd több járművel ütközött, a volán mögött ülő sofőrök megsérültek”. Valamint úgy fogalmazott, a sérültek száma még változhat, egyéb információval viszont nem szolgált az incidens kapcsán. Vélhetően a későbbiekben adnak majd bővebb tájékoztatást.

Korábban arról is beszámoltunk, hogy vasárnapra virradóra késes támadás történt az észak-lengyelországi Gdansk egyik szórakozóhelye előtt, melynek következtében legkevesebb 6 ember megsérült. Az egyenruhások két embert vettek őrizetbe a támadás után: egy 24 éves magyar állampolgárt és egy 30 éves lengyel állampolgárt.

Zidane is nemet mondhat a Bayern Münchennek, a Manchester United edzője lehet

Zinedine Zidane-ról is lemaradhat a Bayern München, miután a hírek szerint a francia legenda szívesebben ülne le a Manchester United kispadjára, ahol Erik Ten Hagot válthatja.