Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,068 $

Letartóztattak egy amerikai katonát Oroszországban, lopással vádolják

Múlt csütörtökön, Vlagyivosztokban vették őrizetbe a 34 éves férfit.

...svg content...Fotó: Unsplash / Illusztráció
Európa

Koós Alexandra

Szerkesztő

Oroszországban letartóztattak egy amerikai katonát, akit azzal vádolnak, hogy meglopott egy nőt. A RIA állami hírügynökség szerint a 34 éves Gordon Blacket múlt csütörtökön Vlagyivosztokban vették őrizetbe, s úgy tudni, július 2-ig fogva tartják.

Névtelenségüket megőrző amerikai tisztviselők az Associated Pressnek arról nyilatkoztak, a nős férfi Dél-Koreában állomásozott, s már úton volt haza, ám mielőtt Texas-ba indult volna, úgy döntött, meglátogatja egy régi barátját Oroszországban. Soron kívül Keményen szembesítette Vitézy Karácsonyt a budapesti kukahelyzettel

Az amerikai hadsereg szóvivője szerint a főtörzsőrmestert egy kikötőben tartóztatták le, amelyet követően az orosz hatóságok értesítették az amerikai külügyminisztériumot. Az amerikai külügy pedig felvette a kapcsolatot Black családjával, azonnali konzuli támogatást ígérve a férfinek.

Az Al Jazeera cikkében megjegyzi, az elmúlt időszakból nem ez az első eset, hogy amerikaiakat tartóztatnak le Oroszországban. Evan Gershkovich újságírót kémkedés vádjával vették őrizetbe tavaly márciusban, míg Paul Whelan volt amerikai tengerészgyalogost korábban 16 év börtönre ítéltek kémkedésért.

De azt is megírtuk, hogy tavaly egy Dél-Koreában szolgálatot teljesítő amerikai katona, Travis King átszökött Észak-Koreába. Az ügyben vizsgálat indult, a férfit kihallgatták, ám Phenjan végül kitoloncolta a katonát.

Szentkirályi Gyurcsányról és Karácsonyról: rémálom mind a két ember

Rémálomnak nevezte Szentkirályi Alexandra Gyurcsány Ferencet és Karácsony Gergelyt, akik közül csak egyvalaki vezetheti Budapestet.