Lengyelország legnagyobb tinisztárját szerezheti meg a Barca a középpályára

Fotó: Twitter/FC Barcelona
not image

Hujber Dávid

2021.június.22 - 07:01

Többek között egy olyan játékos is csatlakozhat a Barcelona keretéhez, aki csak októberben lesz nagykorú, de már most bemutatkozhatott a lengyel válogatottban.

A Barcelona eddig javarészt okosan igazolt, kevés pénzért, és még mindig várható három-négy igazolás az új szezonig. Ez mindenképpen jó hír a katalán rajongóknak, és ha Messi marad, akkor egy igen erős csapat állhat össze a Camp Nouban.

Az elmúlt napokban több érdekes névvel is szóba hozták a Koeman vezette sztárcsapatot, akik igyekeznek az egészen fiatal generációra is koncentrálni, mivel ők a jövő és pár éven belül hatalmas összeget érhetnek.

A Mundo Deportivo most arról ír, hogy Kacper Kozlowski is felkerült a katalánok listájára, aki ugyan csak 17 esztendős, már bemutatkozhatott a felnőtt lengyel válogatottban. A középpályás lett a történelem legfiatalabb játékosa, aki Európa-bajnokságon játszhatott.

A spanyol-lengyel találkozón 17 évesen és 246 naposan írt történelmet, amikor felküldték a pályára, és azonnal felhívta magára a figyelmet a Barcelonánál. Köztudott, hogy a katalán gárda nagy hangsúlyt fektet a fiatalokra, és a Corriere dello Sport szerint a sztárcsapat is versenyben van Kozlowski játékjogának megszerzéséért.

Nem lesz könnyű dolguk a spanyoloknak, mert a Juventus, a Dortmund és a Cagliari is beszállt a licitálásba. A fiatal játékos jelenleg a Pogoń Szczecin játékosa, és 2023-ig szól a szerződése, amit egyelőre nem hosszabbított meg.

Azzal, hogy bemutatkozhatott az Eb-n, még inkább felmehetett az ára, és a Transfermarkt szakportál szerint ez most jelenleg 5 millió euró körül mozog, de valószínűleg sokkal többet adnának érte. Az 1 méter 82 centiméter magas Kozlowski mindkét lábával jól bánik a lábával, ami szintén az ő malmára hajthatja a vizet.