Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
359,14 Ft
Euró
391,92 Ft
Font
466,53 Ft
Bitcoin
58,724 $

Lendvai Ildikó szerint Lázár János Orbán Viktor ellen fordulhat a miniszterelnöki székért

Lendvai Ildikó arról kezdett el beszélni, hogy Lázár János Orbán Viktor miniszterelnöki székére vágyhat, amit adott esetben sokan árulásnak minősítenének.

...svg content...Fotó: Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a Kalocsa és Paks közötti új Duna-híd avatásán a Bács-Kiskun vármegyei Foktőnél 2024. június 6-án. Mögötte Lázár János építési és közlekedési miniszter. A kétszer egysávos, 946 méter hosszúságú átkelő Tomori Pál nevét viseli. MTI/Máthé Zoltán
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

Lendvai Ildikó szerint Gyurcsány Ferenc egészen odáig süllyedt a politikában, ha nem vonul vissza, akkor az egész baloldalt veszélyezteti a 2026-os választások előtt. Az is a forgatókönyvek között szerepel, hogy Gyurcsány kivár, bízván abban, hogy kipukkad a Magyar Péter-lufi, amivel erőre kapatna a DK.

Lendvai azon a véleményen van, hogy a Fidesz a választási eredmények ellenére sem fog változtatni a stratégiáján, nem fognak konszolidálni. Ettől függetlenül úgy gondolja, Orbán Viktor miniszterelnök megpróbál majd alakítani a kommunikáción, de a háború-béke párhuzamhoz ragaszkodni fog. „Ha ez nem lenne, akkor ez a 44% sincsen.” – mondta a Telexnek adott interjújában. Soron kívül Extrém hőség és technikai problémák nehezítik a vasúti közlekedést

Hozzátette, ha a kormányfő helyében lenne, elengedné a gender-témát, mert szerinte kiderült, hogy Magyarországon ez nem működik, az emberek többsége másképpen gondolkozik. „Ilyesmiket nyugodtan elengedhet, a fővonalban nem hiszem, hogy változtatni fog.” Azt is mondja, a miniszterelnök megpróbál minél több pénzt szerezni osztogatásra, mert a legutóbbi választás pont ebben különbözött szerinte, hogy nem volt pénzosztogatás, hanem csak retorika. „Ezt még egyszer nem engedi meg.”

Veszélyforrásként nevezte meg Lázár Jánost, aki szerinte arra készül, hogy kihívóként jelenhet meg a politikában. Miután Lázár már miniszter, ezek után Lendvai a nyilatkozatából egyértelműen arra következtet, hogy jobboldal egyik nagyágyúja kész szembefordulni Orbán Viktorral, hogy miniszterelnök legyen. „Szerintem ezt Orbán is pontosan látja.”

Csatlakozz a Liner.hu szerkesztői csapatához!

Lendvai úgy látja, Orbánnak emiatt befelé is figyelnie kell, hogy kik azok, akik ellenfele fordulhatnak, és Lázárt egyértelműen ezen nevek közé sorolja, de hogy mennyire lehet veszélyes a miniszterelnöki székre, azt egyelőre nehéz megmondania.

Szoboszlai nagy esélyt kaphat Liverpoolban?

Arne Slot, a Liverpool új edzője kulcsszerepet játszhat Szoboszlai Dominik fejlődésében, miután a magyar középpályás debütáló szezonjának második felében nehézségekkel küzdött.