Clouds
21 Budapest
Dollár
359,61 Ft
Euró
390,95 Ft
Font
443,28 Ft
Bitcoin
23,123 $

Lemondott Palkovics László, ez állhat a döntés mögött

Dunaújváros, 2022. szeptember 30. Palkovics László technológiai és ipari miniszter sajtótájékoztatót tart a Dunaferr helyzetérõl Dunaújvárosban 2022. szeptember 30-án. Palkovics László bejelentette, hogy a jövõ heti kormányülésen téma lesz az ISD Dunaferr Zrt. helyzete, a kormány megvizsgálja, hogyan lehetne megmenteni a nehéz helyzetbe került acélmûvet, amely mindkét nagyolvasztóját leállította. MTI/Máthé Zoltán
Belpolitika

Bense Róbert

Szerkesztő

A hírek szerint a Technológiai és Ipari Minisztérium vezetőjének lemondását Orbán Viktor miniszterelnök is elfogadta.

Mint azt a 24.hu kormányzati körökből származó forrásaira hivatkozva megírta, Palkovics távozását a kormányfő már be is jelentette a minisztériumban. A döntés mögött az állhat, hogy Palkovics tárcáját megfosztják az energiaügyek felügyeletétől.

A miniszterelnök ezt megelőzően fogadta el Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter javaslatát, aki egy külön energetikai minisztérium létrehozását indítványozta, amely így kikerül a Technológiai és Ipari Minisztérium hatásköre alól.

Havasi Bertalan sajtófőnök az értesülés kapcsán a Telex-szel közölte: „A miniszterelnök úton van Üzbegisztánba; a kormányzati ügyekkel kapcsolatos kérdésekkel kérem, a Miniszterelnökséget vezető miniszterhez forduljanak.” A 24.hu Gulyás Gergelyt kereste az ügyben.

Frissítés:

Az Index információi szerint várhatóan Lantos Csaba kapja majd az új energetikai tárcát. Emellett a Technológiai és Ipari Minisztérium struktúraváltáson esne át, a feladatköréből a közlekedés is kikerülne.

“A kormány tagjairól a miniszterelnök dönt, amennyiben a kormány szerkezetében változás történik, arról a nyilvánosságot tájékoztatni fogjuk” – tette közzé a Miniszterelnökség közleményét az ügy kapcsán MTI.