Dollár
396,66 Ft
Euró
403,16 Ft
Font
477,19 Ft
Bitcoin
23,449 $

Lehúzhatja a rolót az LG mobilrészlege, ha nem javulnak az eladások

Fotó: LG
not image

Kulcsár Péter

2021. március 24. - 07:13

Beigazolódni látszanak azok a pletykák, melyek szerint a dél-koreai gyártó véglegesen beszüntetheti a mobiltelefonok fejlesztését és gyártását.

Beigazolódni látszanak azok a pletykák, melyek szerint a dél-koreai gyártó véglegesen beszüntetheti a mobiltelefonok fejlesztését és gyártását.

Soron kívül Óriási pénzbírságot kapott a DIGI

Az LG mindezidáig sorozatosan cáfolta a mobilrészleg bezárásával kapcsolatos híreszteléseket, azonban a Bloomberg legutóbbi információi alapján könnyen elképzelhető, hogy mégis megtörténhet az, amire már hónapok óta számítani lehetett.

A lap egy bennfentes ipari szivárogtatóra hivatkozva arról írt, hogy az LG intenzív tárgyalásokba kezdett a Vingrouppal és a Volkswagennel, akik potenciális felvásárlói lehettek volna a teljes mobildivíziónak.

Az ügylet végül nem valósult meg, a megbeszélések berekedtek, mivel a piacon 1 százalékos részesedéssel bíró részlegért túlságosan magas vételárat kértek a dél-koreaiak.

A kudarc után a vállalat vezetői elhatározták, hogy a további bevételkiesés elkerülése végett hamarosan teljesen felfüggeszthetik a gyártást, míg az okostelefonok divízióját április végéig bezárhatják. Az alkalmazottakat állítólag már értesítették, őket előreláthatólag az LG autóipari és egyéb elektronikai cikkeit gyártó üzemeibe helyezhetik át az elkövetkező hónapokban.

Az LG újabb mobiljainak fejlesztéseit már jó ideje mellékvágányra helyezte, a V60 utódjának tartott Rainbow valószínűleg már sosem kerülhet piacra, mint ahogyan a Samsung összehajtható készülékeinek konkurenciájaként beharangozott Rollable öltete is a kukában landolhat.

Az LG mobilrészlege évek óta veszteséget termelt a cégnek, ezért érthető lépés lenne részükről, ha felhagynának az okoseszközök gyártásával, és helyette más területekre összpontosítanának.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.