Lebénult és beszélni sem képes egy férfi a koronavírus elleni védőoltás után

Fotó: Pexels/Pixabay
not image

Kornis Vivien

2021.április.17 - 11:31

Egy Mississippi-i férfi lebénult és beszélni sem képes, miután a Johnson & Johnson Janssen koronavírus elleni vakcinájának felvétele után vérrög keletkezett a szervezetében.

A kétgyermekes Brad Malagarie nem sokkal azután kapott szélütést, hogy beadták neki a J & J egydózisú oltóanyagát. A 43 férfit kórházba szállították, ahol megállapították, hogy a stroke-ot egy vérrög okozta az agyában – írja a New York Post a WLOX hírcsatornára hivatkozva.

Nagynénje az elejétől fogva biztos volt benne, hogy a szélütést az oltóanyag okozta. Celeste Foster O’Keefe elmondta, hogy unokaöccse ugyan magas vérnyomás elleni gyógyszert szed, de ezen kívül egy fiatal, egészséges férfi.

A stroke óta azonban testének egyik oldala teljesen megbénult – sem járni, sem beszélni nem tud. 

Nem tud beszélni és nem tud járni. Megbénult a jobb oldalára. Tudja, hogy kik vagyunk, és csak sír, amikor meglát minket

– mondta el O’Keefe. Malagarie orvosai egyelőre nem tudják, mennyi időbe telhet a férfi felépülése.

Az Egyesült Államokban azóta leállították a Johnson & Johnson oltóanyagának alkalmazását, miután hat 18 és 48 év közötti nőnél szintén vérrögök keletkeztek és egyikük életét vesztette. Másnak a gyártó újabb két esetről számolt be. 

Egyelőre nem tisztázott, hogy van-e összefüggés a véralvadási zavar, a vérrögök kialakulása és az oltóanyag között. A hivatalos adatok szerint eddig több mint 7.2 millió ember kapta meg eddig a vakcinát. 

A Járványügyi egy Betegségmegelőzési Központ (CDC) és az Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal (FDA) minden egyes esetet megvizsgál, hogy fény derüljön arra, van-e kapcsolat a vérrögök kialakulása és a vakcina között.