Lazítottak a Las Vegas-i kaszinók korlátozásán, kígyózó sorokban várnak az emberek

Fotó: Flickr/faungg's photos
Külföld
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Habár egyelőre csak 50 százalékos kapacitással, de újra megnyitották kapuikat a Las Vegas-i kaszinók, a közösségi médiában pedig szélsebesen terjednek a felvételek az újranyitásokról és a kialakult embertömegről a kaszinók környékén.

Ahogy arról a New York Post is beszámolt, Steve Sisolak, nevadai kormányzó pénteken aláírta a „helyreállítási ütemtervet”, melynek keretein belül lehetővé teszik a kaszinók számára, hogy hétfőtől 35 százalék helyett 50 százalékos kapacitással üzemeljenek újra.

Soron kívül Két nagy erejű robbanás történt Svédország két városában

Ám mielőtt még hatályba léphetett volna a szabályozás, emberek százai sorakoztak fel a kaszinók előtt, a felvételek alapján pedig több látogató a koronavírus terjedésének lassítására hozott intézkedéseket sem tartotta be, ugyanis sokan nem viseltek maszkot, illetve nem tartottak kellő távolságot.

Sok helyi lakost meglepett a korlátozás enyhítése, ugyanis várható volt, hogy kisebb tömeg fog kialakulni a lazítás hírére, s bár többen nem viseltek maszkot a kaszinók környékén, a látogatók elmondása szerint a kaszinókban dolgozók minden esetben ellenőrizték, hogy csak olyan személy léphessen be az épületbe, aki szabályosan visel maszkot.

A nevadai egészségügyi szakértők vasárnap 222 új koronavírus-fertőzöttről számoltak be, így az államban összesen 229 287 fő fertőződött meg a vírussal, a halálesetek száma pedig 5118 főre emelkedett, az új esetek között pedig felfedeztek néhány olyan fertőzést, melyek az új, brit mutációhoz köthetők.