Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
358,50 Ft
Euró
390,19 Ft
Font
463,02 Ft
Bitcoin
66,961 $

Lázár János a választásokról: „fényes győzelmeket arattunk számos helyen, de voltak necces helyek”

A választási eredményekről, és Márki-Zay Péterről is beszélt a miniszter.

...svg content...Fotó: MTI/Máthé Zoltán
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

Lázár János építési miniszter a hódmezővásárhelyi Rádió 7 Közös nevező című műsorában beszélt a június 9-ei önkormányzati választások eredményeiről, melyek kapcsán elmondta, ő kifejezetten élvezi a kampányidőszakot, megjegyezve, hogy szerinte nem lehet a helyi választásokat önmagukban nézni, az országban zajló társadalmi folyamatokként kell rájuk tekinteni.

Az eredmények kapcsán első körben a Fidesz eredményeiről beszélt: Soron kívül Elképesztő motoros tömeg jelent meg a felrúgott kisfiú lakhelyén Jászberényben

„Kezdjük a győzelemmel: a Fidesz megnyerte az európai parlamenti választásokat.”

Ezt követően utalt Márki-Zay Péterre is, aki új mozgalmával mintegy 30 ezer szavazatot kapott, hangsúlyozva, hogy a Fidesz ezzel szemben 2 milliót. Elmondása szerint nincs még egy olyan párt Európában, mely annyira jól szerepelt volna a választásokon, mint a Fidesz.

Csatlakozz a Liner.hu szerkesztői csapatához!

Lázár úgy véli, a Fidesz-KDNP által elért 44,5 százalékos eredmény 14 év kormányzás után remek, főleg annak fényében, hogy „huszonszázalékos” az infláció, meg gazdasági visszaesés is volt közben. Ugyanakkor elismerte, őt is meglepte ez az eredmény, ő minimum 45–50 százalék közötti értéket várt volna.

A hódmezővásárhelyi eredményekről is beszélt a miniszter: a városban Márki-Zay Péterék hatalmas fölénnyel nyertek, sőt, az összes egyéni képviselői helyet is behúzták, aminek Lázár nagyon nem örül. Elmondása szerint:

„A meccsnek akkor van vége, amikor megnyertük, ilyen ez a sport.”

Kiderült, mikor döntött a visszalépésről Joe Biden

Egyre több mindent tudni Joe Biden visszalépéséről, aki jó eséllyel az elnökség leadása után visszavonul.