Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
359,46 Ft
Euró
391,42 Ft
Font
465,77 Ft
Bitcoin
63,625 $

Lázár János szerint országszerte felül kellene vizsgálni a helyi iparűzési adó felhasználását

Az építési és közlekedési miniszter szerint nem azért fizetnek adót a vállalkozók és a munkaadók, hogy azt elmulassák a polgármesterek.

...svg content...Fotó: MTI/Máthé Zoltán
Belföld
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Lázár János építési és közlekedési miniszter a hódmezővásárhelyi Rádió 7 Közös nevező című műsorában arról beszélt, miszerint az önkormányzatok helyi iparűzési adójának felhasználását országszerte felül kell vizsgálni. Mint fogalmazott, megengedhetetlen, hogy egy városvezetés a helyi vállalkozók adóját mulatságokra, sörfesztiválokra, evésre, ivásra és kampányra költse. Egyúttal kiemelte: az ország és Hódmezővásárhely érdeke is az, hogy az adót az iskolák, óvodák, bölcsődék vagy kórházak fejlesztésére fordítsák.

A tárcavezető közölte, a helyi iparűzési adó megreformálására tesz javaslatot a kormánynak, s állítása szerint többen is, „nem is akárkik”, támogatják az elképzelését. Úgy véli, az egész országban felülvizsgálatra szorul a rendszer, s meglátása szerint az említett önkormányzati tulajdonú intézmények megérdemelnek minden támogatást. Hozzátette: az iparűzési adóból befolyó összegeket ezeken kívül még például munkahelyteremtésre, az ipari parkok fejlesztésére, utak vagy járdák építésére kellene felhasználni – írja az Infostart. Soron kívül Magyar Nagydíj: jön az ingyenes szurkolói autóbuszjárat a Volánbusztól

Ő maga pedig „zsákutcának” tekinti, hogy egyes településeken mulatozásra vagy politikai célokra költik a helyi vállalkozók, munkaadók pénzét. De arra is kitért, miszerint egyáltalán nem az a célja, hogy ellehetetlenítse az emberek szórakozási lehetőségeit, ám szerinte ezeknek a rendezvényeknek, programoknak a forrásait a helyi közösségeknek kell előteremteniük. „Nem azért fizetnek adót a vállalkozók és a munkaadók, hogy azt elmulassa a polgármester. Ennek véget fogunk vetni!” – jelentette ki Lázár János.

Az építési és közlekedési miniszter korábban a választási eredményekről is beszélt. Elmondása szerint ő kifejezetten élvezi a kampányidőszakot, megjegyezve, hogy szerinte nem lehet a helyi választásokat önmagukban nézni, az országban zajló társadalmi folyamatokként kell rájuk tekinteni. A Fidesz eredményeit illetően pedig úgy fogalmazott, „fényes győzelmeket arattunk számos helyen, de voltak necces helyek”. Mindemellett Márki-Zay Péterre is kitért, amelyet illetően hozzáfűzte: „A meccsnek akkor van vége, amikor megnyertük, ilyen ez a sport”.

Elvetélt magzatát és a méhlepényt is magával vitte egy nő a Semmelweis klinikáról

A nő állítása szerint világítás és szappan nélküli mosdóban szülte meg halott magzatát a Semmelweis klinikáján.