Clouds
21 Budapest
Dollár
353,69 Ft
Euró
384,70 Ft
Font
434,16 Ft
Bitcoin
27,564 $

Lavina végzett két hegymászóval a Magas-Tátrában

Tátralomnic, 2019. november 2. Túrázók a lomnici csúcs alatt. A Magas Tátra, Tátralomnic és a lomnici 2634 méter magas csúcs minden évszakban kedvelt kirándulóhely. Drótkötél pálya elõször 1940- ben épült. Sokáig megmászhatatlannak hitték, de 1793-ban a skót Robert Townson meghódította csúcsot. MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor
Európa

Bense Róbert

Szerkesztő

A tragédia a Nagy-Tarpataki-völgyben történt vasárnap este.

Egy lengyel hegymászó riadóztatta a Hegyi Mentőszolgálatot, miszerint két társát betemette egy lavina. Életben maradt társuknak szerencséje volt, őt csak részben temette maga alá a hó.

Soron kívül Nem lesz egyszerű a közlekedés a Puskás Aréna környékén csütörtök este

A mentőszolgálat tagjai motoros szánnal igyekeztek a bejelentés helyszínére, és bár azonnal nekiláttak felkutatni a két eltűnt hegymászót, már csak a holttestüket találták meg – írja a 24.hu.

A mentők ezt követően az életben maradt lengyel férfit levitték Ótátrafüredre, végül a szerencsétlenül járt hegymászók holttestét is leszállították, majd átadták a hatóságok részére.

December óta ez már a második súlyos lavinabaleset a Magas-Tátrában, akkor három hegymászó vesztette életét, ketten a szlovák, egy férfi pedig a lengyel oldalon.

A szlovák területeken november elején téli zárlatot rendeltek el, néhány turistaösvény és menedékház felett már csak a hegymászók számára van nyitva a felfelé vezető út.