Clouds
21 Budapest
Dollár
360,11 Ft
Euró
391,17 Ft
Font
443,46 Ft
Bitcoin
23,206 $

Lassan felesleges fejtegetni az üzemanyagok heti árváltozásait

Fotó: Unsplash
Gazdaság

Bense Róbert

Szerkesztő

Ismét emelik a nagykereskedelmi árakat, de nem biztos, hogy ez a kutakon is visszaköszön majd.

A benzin átlagára jelenleg 631,3 forint, a gázolajé pedig 693,6 forint – mindkét adat jóval kevesebb, mint a tavalyi rekordok, jóval több azonban a tarthatatlan, ezért decemberben kivezetett árstopos áraktól.

Soron kívül Kiderült, ennyit költenek havonta internetre és tévére a magyarok

Ezt leszámítva túl sok biztosat nem is lehet nyilatkozni az árváltozásokról, hiszen olyan sok tényező befolyásolja azt napról-napra, hogy legjobb esetben is csupán megközelítő jóslatokba lehet bocsátkozni.

Arról nem is beszélve, hogy a nagykereskedelmi árak változása még nem jelenti azt, hogy a töltőállomások automatikusan le is követik azt. A múlt héten például hiába emeltek 10-10 forinttal a nagyker árakon, mégis hozzávetőlegesen ennyivel lett alacsonyabb az átlagár a kutakon.

Szerdán ismét emelés várható, a gázolaj esetében ez bruttó 5 forintot, a benzinnél pedig bruttó 5 forintot jelent majd, ám mint a 24.hu is emlékeztetett, a benzinkutak az elmúlt hetekben másképp alakították a kiskereskedelmi árakat, mint korábban.

Hogy végül milyen árakkal nyitnak majd ki a töltőállomások szerdán, az aznap reggel válik biztossá, és akkor az esetleges pénteki nagykereskedelmi árváltozásról még szót sem ejtettünk.