Clouds
21 Budapest
Dollár
346,10 Ft
Euró
371,41 Ft
Font
427,29 Ft
Bitcoin
26,826 $

Laporta: „Messi a vérünk része”

MTI/EPA/JUAN IGNACIO RONCORONI
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

A Barcelona elnöke az egekig magasztalta az argentin világbajnokot.

Joan Laporta úgy véli, klubjának azon kell dolgoznia, hogy javítson a Barcelona és Lionel Messi kapcsolatán az argentin játékos viharos távozását követően. Messi 2021-ben igazolt a PSG-hez, miután egykori csapata komoly pénzügyi válságba keveredett.

Soron kívül Ilyen időjárás vár ránk vasárnap, nem fogunk fázni

Folyamatosak ugyan a híresztelések, miszerint Messi visszatér a Barcelonához, erre azonban jelenleg vajmi kevés az esély, és ezt vélhetően Laporta is nagyon jól tudja, aki nem győzte dicsérni az argentin klasszist – adta hírül az ESPN.

„Messi a PSG játékosa, és óvatosnak kell lennem azzal, amit mondok. Tisztelnem kell a klubját és tisztelnem kell őt is. De tudja, hogy a szívünkben van, Messi a vérünk része. Meg kell találnom a módját, hogy javítsam a kapcsolatot köztünk és közte” – monda a klubelnök.

„Amikor megkezdtem a második elnöki ciklusomat, olyan döntést kellett hoznom, amire nem vagyok büszke” – célzott Laporta Messi kényszerű távozására, majd hozzátette, hogy ő a valaha volt legfontosabb játékos a Barcelona történetében.

Laporta Messi világbajnoki címe kapcsán hozzátette, hogy végig azért szorítottak a Barcelonánál, hogy Argentína nyerje a katari tornát. „Azt szerettük volna mi is, hogy Messi megnyerje a világbajnokságot. Nagyon boldogok vagyunk, hogy ez végül sikerült neki.”

Messi a világbajnokság óta tegnap lépett először pályára az argentin válogatottban. A Panama ellen 2-0-ra megnyert hazai mérkőzésre – melyen Messi is betalált a 89. percben – milliók szerettek volna jegyet váltani.