Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Lakóháznak csapódott a bolíviai légierő repülőgépe, több halott is lehet

Fotó: Illusztráció: Pixabay
Külföld
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

A hírek szerint legkevesebb egy áldozata van az incidensnek, melynek körülményei egyelőre tisztázatlanok.

A laRazón is beszámolt a balesetről, ami a bolíviai Sacaba településen történt. A helyszínen több tűzoltóautó, mentőautó és rendőrautó jelent meg, biztosítván a területet. A hírek szerint legkevesebb egy ember meghalt a szerencsétlenségben.

Soron kívül Szív- és légzőszervi vizsgálatokat végeztek Ferenc pápánál

A repülőgép szerdán, a nap első felében zuhant le a város központjában. Több ház is érintet volt a balesetben, és nem sokkal a becsapódást követően tűz keletkezett, ami miatt rögtön riasztották a helyi tűzoltókat.

Először a lakók kezdték meg a tűz oltását, majd szép lassan egyre többen gyűltek össze a helyszínen. Állítólag egy Hongdu JL-8 típusú vadászgép zuhant le, mely 800 km/órás végsebességre képes. A zuhanás előtt mindkét pilóta katapultálhatott, de jelenleg róluk sem adtak ki információkat, ugyanakkor a szemtanúk látták, ahogy kinyílik az ernyőjük, majd földet érnek. Később több felvétel is napvilágot látott róluk, ahogy a tömegben sétálnak.

Most mindenki a hivatalos jelentést várja, hogy pontosan mi is történt, hány halottról van szó. Az El Deber két ember haláláról ír, és további két sérültről. Helyi információk szerint négy ház volt érintett a becsapódásban.

A sikeresen katapultált pilóták valószínűleg gyakorló repüléseket hajtottak végre lakott terület fölött, amikor valami baj történhetett.