Dübörögnek a lakásfejlesztések és a lakásfelújítások Budapesten

Illusztráció/Twenty20
not image

Kulcsár Péter

2021. szeptember 20. - 05:16

A fővárosban ismét fejlesztések kezdődtek meg, többek között a XVI. kerületben felhúzandó Zöldmező Lakópark kerül megépülésre. A Bayer Property fejlesztésében és a Bayer Construct kivitelezésében megvalósuló 128 lakás átadása 2022 végén várható.

Előre legyártott betonelemekből épül a XVI. kerületben a Zöldmező Lakópark. A lakások többsége erkélyes, illetve teraszos lesz, a földszinti otthonokhoz kizárólagos használatú kertrész tartozik majd – írta a Portfolio hírportál.

Az ötszintes társasház két épületből áll, amelyekben 128 lakást alakít ki a fejlesztő a 31 négyzetméteres garzontól egészen a 83 négyzetméteres lakásokig. Ha minden az előzetes tervek szerint alakul, akkor a társasház építése 2022 végén fejeződhet be.

Nyolc hónapja kezdődött el a XIII. kerületi Duna-part közelében a Duna Terasz Grande lakóingatlan-beruházás értékesítése. Az épületek kivitelezése itt is gyors ütemben halad, a teljes lakásállomány közel 60 százaléka már gazdára talált – olvasható a beszámolóban.

2021 januárjában indult el az értékesítése a 790 lakásos, 19 üzlethelyiségből álló, több, mint két hektárnyi területet felölelő projektnek, amely jelenleg Magyarország legnagyobb, egy helyen, egy időben, egy projekt alatt épülő lakásfejlesztése.