Dollár
394,92 Ft
Euró
416,92 Ft
Font
483,49 Ft
Bitcoin
17,257 $

Most kell lakást venni, a drágulás ugyanis súlyosbodhat

Twenty20
Belföld
not image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A Duna House elemzési vezetője szerint aki ingatlant szeretne vásárolni, most tegye, mivel a lakásárak emelkedésén kívül a lakáshitelek is drágulni fognak az elkövetkező hónapokban.

Benedikt Károly az ATV Start című műsorában elmondta, a  járvány miatt mindenki nagyobb életteret kezdett el keresni, hogy a bezártság komfortosabb legyen, a kiköltözésnek pedig a legnagyobb része az ár, agglomerációban a budapesti költségekhez képest jóval olcsóbban lehet megélni.

Soron kívül Közel a megállapodás, 15%-kal emelkedhet a minimálbér jövőre

Pont emiatt azonban az elmúlt időszakban az agglomerációs települések jóval dinamikusabban emelkedtek, egyre jobban közelítenek a fővárosi árakhoz. A dinamikus emelkedés biztosan le fog majd lassulni, viszont egyelőre biztosan nőni fognak az ingatlanárak, főleg a Balatonon és az agglomerációkban, emellett a belvárosban pedig csökkenhetnek – tette hozzá a szakértő.

Az ingatlanok drágulásával a hitelek is drágulnak, ezért nem érdemes várni a lakásvásárlással, mert ezek csak növekedni fognak a következő időszakban – közölte.

Benedikt kiemelte, a  Balaton mellett az összes többi turisztikai szempontból fontos nyaralóövezetben is jellemző volt az áremelkedés, de elmondható, hogy a vidéki nagyvárosokban is a fővároshoz hasonló kiköltözések voltak, például Pécsett vagy Szegeden, viszont nem mindenhol van megfelelő kínálat.