Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
358,70 Ft
Euró
390,18 Ft
Font
463,01 Ft
Bitcoin
66,791 $

Egy kutatás szerint a menstruáció javítja a nők szellemi teljesítményét

A University College London kutatói először találtak kapcsolatot a menstruáció és a nők kognitív képességeinek változása között.

...svg content...Fotó: Unsplash
Orvostudomány
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő
TÉMÁK

A Neuropsychologia tudományos folyóiratban megjelent tanulmányból kiderül, miszerint a kísérlet részeként 241 női résztvevő kétszer, 14 nap különbséggel, egy sor gondolkodási képességet vizsgáló tesztet töltött ki, hogy felmérjék a nők havi ciklusának különböző fázisainak hatását.

A feladatokat úgy alakították ki, hogy a csapatsportokra jellemző mentális folyamatokat utánozzák. Bár a résztvevők arról számoltak be, hogy a menstruáció alatt rosszabbul érzik magukat, reakcióik gyorsabbnak tűntek, és kevesebb hibát követtek el – emelik ki a szakértők. Soron kívül Külföldre ment a gyerekbántalmazó karateedző

A tudósok szerint a hatás a női szervezetben lévő progesztogén és ösztrogén hormonok egyensúlyának megváltozásával magyarázható. A kutatók megjegyezték, hogy felfedezésük a sportra és az általános orvoslásra is hatással van – írja a Magyar Hírlap a Gazeta.ru cikkére hivatkozva.

Korábban arról is beszámoltunk, hogy a nőket érintő fontos felfedezést tettek a tudósok, ami megalapozza a jövőbeli vizsgálatokat. Míg ebben a cikkben arra tértünk ki, melyek azok az országok, ahol már van fizetett menstruációs szabadság.

Csatlakozz a Liner.hu szerkesztői csapatához!

Jó hírt közölt utasaival a Wizz Air

Az egész világon jelentkező informatikai probléma a Wizz Air-t sem kerülte el.

Szoros vereség az olaszoktól a magyar férfi vízilabda-válogatott olimpiai felkészülési mérkőzésén

A magyar férfi vízilabda-válogatott 15-14-es vereséget szenvedett az olasz csapattól egy ötméteresekkel eldöntött felkészülési mérkőzésen Szirakúzában.