Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Kutatás bizonyítja, meglepő hatása lehet a rendszeres tojásfogyasztásnak

Bár ebben az állati élelmiszerben sok a koleszterin, a kutatók úgy vélik, egyáltalán nem egészségtelen, sőt: rendszeres fogyasztásának kifejezetten jó hatása lehet egy új tanulmány szerint.

...svg content...Fotó: Unsplash
Egészség/Életmód
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A beszámoló szerint a szakértők összesen 890 ember egészségügyi adatait megvizsgálva jöttek rá, hogy meglepően kedvező lehet, ha valaki heti 2-4 tojást elfogyaszt. Az eredményekből ugyanis az mutatkozott meg, hogy csökkentheti a vérkoleszterinszintet, és lelassíthatja a rövid és hosszú távú memória romlását is.

Az embereknek sokáig azt tanácsolták, hogy kerüljék az olyan koleszterinben gazdag, állati eredetű ételeket, mint a tojás vagy a vaj, ugyanis magas koleszterinszinthez vezethetnek. Az újabb kutatások viszont arra mutatnak, hogy a tojásnak mégsincs ilyen ártalmas hatása – számolt be a 24.hu a Science Alert cikke alapján. Soron kívül Ország Karácsonyfája: már kivágták a hatalmas fenyőt, ma útnak indítják (videó)

Sőt, a tojás kifejezetten egészséges, mivel telített zsírban szegény, ám fehérjében és tápanyagokban gazdag étel. Ezen tulajdonságai miatt pedig segíthet megőrizni az agysejtek épségét, valamint a kognitív képességeinket is – hangsúlyozzák.

Ebben a cikkben pedig arra is kitértünk, hogy folyamatosan nő a tojásfogyasztás, ennyit eszünk belőle itthon: a Tojásszövetség és a KSH felmérései alapján megállapítható, hogy nő a tojásfogyasztási kedv Magyarországon, ami a termék vásárlását népszerűsítő kampányoknak is köszönhető.

Google kereső: ezt nehogy beírja, ellophatják minden adatát

Meglepő módon próbálnak a hackerek hozzáférni a Google keresőt használók személyes adataihoz.

Kutatás bizonyítja, meglepő hatása lehet a rendszeres tojásfogyasztásnak

Bár ebben az állati élelmiszerben sok a koleszterin, a kutatók úgy vélik, egyáltalán nem egészségtelen, sőt: rendszeres fogyasztásának kifejezetten jó hatása lehet egy új tanulmány szerint.

Mit együnk és mit ne, ha elkerülnénk az őszi betegségeket? Ezt mondja a szakértő

Egy dietetikus elárulta, melyek azok az élelmiszerek, amelyeket érdemes előnyben részesíteni vagy elkerülni, ha a cél az, hogy ősszel és télen is csúcsformában legyen az immunrendszerünk.