Dollár
396,65 Ft
Euró
403,36 Ft
Font
477,81 Ft
Bitcoin
23,455 $

Béketárgyalások: küszöbön a Zelenszkij-Putyin találkozó

Az ukrán elnöki sajtóhivatal által közreadott és a Facebook közösségi oldalon megjelentetett képen Volodimir Zelenszkij ukrán elnök beszél Kijevben 2022. március 15-én reggel. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai mûvelet végrehajtását Ukrajnában. MTI/AP/Ukrán elnöki sajtóhivatal

Szabó Kata

2022. március 29. - 17:02

Az isztambuli béketárgyalásokat követően az orosz delegáció két lépést jelentett be, amely az Ukrajnával szembeni konfliktus deeszkalációját tenné lehetővé.

A RIA az orosz küldöttségre hivatkozva kijelentette, hogy a lépések között szerepel a katonai tevékenység drasztikus csökkentése Kijevben és Csernyihivben, valamint a két elnök találkozójának lehetősége is felmerült, amely ezzel egyidőben a békeszerződés aláírását is jelentené.

Soron kívül Újabb önjáró löveggel gazdagodott a Magyar Honvédség, itt megtekinthető

Vlagyimir Medinszkij elnöki tanácsadó „konstruktívnak” minősítette a mai napon lezajlott tárgyalásokat, azonban az orosz delegáció részéről erre vonatkozóan nem érkezett azonnali válasz – derül ki a CNN cikkéből.

Az ukrán küldöttség szerint egy biztonsági garanciarendszerről is megbeszélést tartottak, valamint kijelentették, hogy Ukrajna teljeskörű békemegállapodást szeretne elérni, továbbá a semleges státuszba is beleegyeznek, ha Oroszország elfogadja a javaslataikat.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.