Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
358,80 Ft
Euró
390,74 Ft
Font
464,18 Ft
Bitcoin
63,952 $

Kunhalmi: Orbánnak nem az EU-val kellene veszekedni

A törékeny gazdasági helyzet és az elszálló infláció miatt egyre nehezebb helyzetbe kerülnek a magyar családok, az MSZP pedig egy „válságálló” javaslatcsomaggal készült a helyzet orvoslására.

...svg content...Kunhalmi Ágnes, az MSZP képviselõje felszólal az Országgyûlés rendkívüli ülésén 2022. augusztus 8-án. Az ülés, amelyet az ellenzék azért kezdeményezett, hogy az Országgyûlés még a hatályba lépése elõtt törölje el a katatörvényt, a kormánypártok távolléte miatt határozatképtelen volt, így csak a napirend elõtti felszólalások hangozhattak el. Az ülésen a kormány képviselõi sem vettek részt. MTI/Bruzák Noémi
Gazdaság

Takács Petra

Szerkesztő

Kunhalmi Ágnes, az MSZP politikusa hivatalos Facebook-oldalán tette közzé a párt „válságálló” javaslatait, melyek leírása szerint segíthetik a magyar családokat, de a politikus szót ejtett az uniós pénzekről is.

„Az egész ország számol. Családok és baráti társaságok, vállalkozások és cégek, önkormányzatok vannak bizonytalanságban. Az árak az egekben és egyre csak nőnek. Szegénység és elszegényedés fenyeget. A Fidesz a megszorítások útjára lépett. Soron kívül Lázár János reagált az üdítős betiltós sztorira: „Kamu”

Orbán Viktornak nem az EU-val kellene feleslegesen veszekednie, hiszen emiatt rengeteg uniós forrás forog kockán, pedig ezekre óriási szüksége van az országnak. A kormánynak mindent meg kell tennie annak érdekében, hogy ezeket a forrásokat megkapja az ország.

Az MSZP válságálló javaslatai:

  • A paksi áramot adják annyiért az embereknek, amennyibe az kerül. Az atomerőmű 12 forintos kilowattóránkénti áron termeli meg az áramot, és jóval többet, mint amennyi a magyar lakosság igénye. Amennyiben pedig Orbán Viktor és Szijjártó Péter igazat mondott a Gazprom szerződés kapcsán, amely elmondásuk alapján biztosítja az olcsó gázt hazánk számára, úgy a gázáremelés is indokolatlan.
  • Vezessenek be azonnali alapszolgáltatást, amely mindenki számára biztosítaná a létfenntartáshoz szükséges gáz- és árammennyiséget.
  • Vezessenek be öt százalékos áfakulcsot a villamosenergia-szolgáltatás, a vezetékes földgázszolgáltatás, a vezetékes PBG-gázszolgáltatás, a tűzifa, a brikett, a koksz és a palackos PB-gáz jelenlegi huszonhét százalékos áfakulcsa helyett.
  • Indítsanak önerő nélküli országos épületszigetelési programot, amely a Kádár-kockákat, a családi házakat, társasházakat és panelépületeket célozná. A Vodafone megvásárlására fordítandó összegből százezer lakás számára lehetne 3,5 millió forintos vissza nem térítendő támogatást nyújtani.

Van megoldás a válságra! A kormánynak lépnie kell!

Javaslatainkat a következő hetekben rezsistop fórumainkon fogjuk bemutatni szerte az országban.”

Máris megkezdődtek a minimálbér emeléséről szóló egyeztetések - ennyi lehet az emelés mértéke

A Liga Szakszervezetek elnöke szerint a munkáltatók többsége támogatná a 10 százalékos minimálbér-emelést 2025-re.