Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
362,79 Ft
Euró
393,44 Ft
Font
467,75 Ft
Bitcoin
64,119 $

Kunhalminak és az MSZP-nek sok terve van a párt megerősítésére 

Kunhalmi Ágnes úgy gondolja, hogy Magyarországnak igenis nagy szüksége van egy igazi baloldali, szociáldemokrata pártra. 

...svg content...Fotó: Kunhalmi Ágnes és Komjáthi Imre, az MSZP társelnökei koszorúznak a párt az 1956-os forradalom és szabadságharc 66. évfordulója alkalmából tartott ünnepi megemlékezésén Budapesten, Nagy Imre szobránál 2022. október 23-án. MTI/Mónus Márton
Belpolitika
Author image

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

„Nagyon nagy szüksége van az országnak igazi baloldali, szociáldemokrata pártra és közösségre, ezért Magyarországnak ma érdeke az MSZP visszaerősödése. Ez egy élő, fejlődő közösség, és még nagyon sok tervünk van”írta Kunhalmi Ágnes a közösségi oldalára. 

Az MSZP társelnöke megosztotta azt az interjút is, amelyet a Telexnek adott, ahol elmondta, hogy rengeteget dolgoztak a kampányban, és ezek után nem esett jól nekik az országgyűlési választás eredménye, de levonták a tanulságokat, „és a szocik nagyon szívósak, talpra álltak”.  Soron kívül 1500 tonna olajjal borult fel egy tankerhajó a Fülöp-szigeteken

A Telex rákérdezett arra is, hogy nem lehet-e, hogy az MSZP a haláltusáját vívja, és van-e esély arra, hogy beolvadnak Gyurcsány Ferenc párjába, a Demokratikus Koalícióba, amely pont a szocialistáktól lépett ki. 

Kunhalmi erre egyértelműen leszögezte: „Nem. Hiába mondanak baloldali mondatokat, ha Bodnár Zoltán az árnyék-pénzügyminiszterük, vagy Dávid Ferenc mást vall. Hallok onnan baloldali hangokat, de azt nem tudom, hogy mivel tudják gazdaságpolitikailag alátámasztani” – bírálta az árnyékkormány munkáját. 

A kérdésre pedig, hogy vajon négy év múlva lesz-e még MSZP, a párt logója rajta lesz-e a választási papíron, így válaszolt Komjáthi Imre, az MSZP másik társelnöke:

„Mindenképp. Ha nem így gondolnánk, akkor nem vállaltuk volna a feladatot. Egy hatalmas kihívás, hatalmas felelősség, de ennek tudatában vállaltuk. Újra erős és büszke közösséget akarunk kovácsolni az MSZP-ből.”

„Az MSZP-nek most több, mint háromszázharmincezer szavazója van, ha a Závech Research legutóbbi kutatási eredményeit nézzük, de a Republikon is hasonló adatot mért. Nagyon nagy szüksége van az országnak igazi baloldali, szociáldemokrata pártra és közösségre, ezért Magyarországnak ma érdeke az MSZP visszaerősödése. Ez egy élő, fejlődő közösség, és még nagyon sok tervünk van” – tette hozzá Kunhalmi.

Szlovákia válaszlépésekkel fenyegette meg Ukrajnát az olajszállítás blokkolása miatt

A szlovák vezetés élesen bírálta Ukrajnát az orosz Lukoil olajszállításainak blokkolása miatt, válaszlépéseket helyezve kilátásba.

Helyszíni fotók a szentesi vonattragédiáról

Szentes és Csongrád között történt a súlyos vonatbaleset, ami végül két ember életébe került, a körülményeket vizsgálják.

Botránnyal indult a párizsi olimpia

Marokkó 2-1-re legyőzte Argentínát a férfi labdarúgótorna nyitómérkőzésén, ám mindezt csak egy nagy csavar végén.