Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
363,07 Ft
Euró
393,64 Ft
Font
467,97 Ft
Bitcoin
64,423 $

Kunhalmi szerint a válságot javarészt „a Fidesz elhibázott politikája” okozza

Kunalmi Ágnes, az MSZP vezető politikusa javarészt a Fideszben látja a problémát a jelenlegi helyzetért.

...svg content...Fotó: Kunhalmi Ágnes, az MSZP képviselője felszólal az ellenzéki frakciók kezdeményezésére napirendre tűzött Gyermekeink jövőjéről, a közoktatás minőségéről és feltételrendszeréről című politikai vitában az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. november 2-án. MTI/Koszticsák Szilárd
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

Gondolja át a kormány, hogy kivonul-e az állami szolgáltatásokból – szorgalmazta az MSZP társelnöke a postabezárásokról szóló, más szocialista politikusokkal közösen tartott online sajtótájékoztatón szombaton.

Tartanak attól, a Fidesz a válságot kihasználva egyre több olyan állami szolgáltatásból vonul vissza, amelyek fontosak lennének abban, hogy a magyarok túl tudják élni a válságot – mondta a szocialista politikus. Soron kívül Ugrott a gyermekbántalmazó karateedző egyik legértékesebb díja

A válságot csak részben okozzák a háború és a világgazdasági folyamatok, az jelentős részben a Fidesz elhibázott politikájának következménye – tette hozzá. Amíg Európában szociális támogatórendszerekkel és egyszeri intézkedéscsomagokkal segítik az embereket, addig Magyarországon csak az elvonásokat látni – jelentette ki az MSZP társelnöke.

A posták helyzete a magas rezsivel

Kunhalmi Ágnes a posta figyelmébe ajánlotta Őrsi Gergely II. kerületi szocialista polgármester javaslatát, hogy az önkormányzatok, ahol szerződésben állnak a postával, a bérleti díj elengedésével, a rezsiköltség részbeni átvállalásával járulhassanak hozzá a bezárás elkerüléséhez.

Kis Andrea, Hódmezővásárhely szocialista alpolgármestere azt kifogásolta, hogy sem az önkormányzatokat sem a polgármestereket nem kérdezték meg a posták bezárásáról. Hódmezővásárhelyen 43 ezer emberre két postahivatal jut – mondta, hozzátéve, hogy az Orbán-kormány magára hagyta a vidéket.

Horváth Csaba, az MSZP budapesti elnöke, Zugló polgármestere úgy fogalmazott: elvárja a Magyar Postától, hogy kezdeményezzen tárgyalásokat a zuglói önkormányzattal a kerületben bezárt két posta újranyitásáról. Megjegyezte: jövőre a kormány 3,6 milliárd forint szolidaritási adót vár el Zugló önkormányzatától, ebből az összegből sokszorosan lehetne finanszírozni a bezárt postahivatalokat.

(MTI)

Párizsi olimpia: 75 ezer katona és rendőr, 44 ezer sorompó és útlezárások tömkelege

Párizs utcáin rekordszámú rendőr és katona járőrözik, miközben a város a 2024-es nyári olimpiai játékok megnyitójára készül.