Különleges pálmabogyókkal kezelhető a koronavírus-fertőzés
Kanadai kutatók hétfőn bejelentették, hogy egy manapság igencsak népszerű gyümölcsöt vizsgálnak, amelynek segítségével akár enyhíthetőek a COVID-19 súlyosabb tünetei is.
Kanadai kutatók hétfőn bejelentették, hogy egy manapság igencsak népszerű gyümölcsöt vizsgálnak, amelynek segítségével akár enyhíthetőek a COVID-19 súlyosabb tünetei is.
Korábbi tanulmányokban már kimutatták, hogy a Dél-Amerikában honos acai pálma termése gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik, ezért az orvosok úgy gondolják, hogy a koronavírus szimptómái ellen is hatékony megoldás lehet a bogyó.
A Torontói Egyetem szakemberei, Michael Farkouh és Ana Andreazza közel öt éven keresztül kutatták, milyen pozitív tulajdonságai vannak acai bogyóknak az emberi szervezetre nézve.
A tudósok összesen 580 önkéntes páciensen végezték el a kísérleteket Kanadában és a bogyó őshazájában, Brazíliában – a résztvevők fele megkapta a gyümölcs kivonatát, míg a másik 50%-uk hatástalan placebokezelésen esett át.
Abban reménykednek, hogy az acai termésének időben történő adagolásával megelőzhetik a COVID-19 fertőzés tüneteinek súlyosbodását, ezáltal elkerülhető a betegek kórházba való szállítása, valamint az elhalálozás kockázata is jelentősen csökkenthető.
Ne hagyd ki:
Az acai eszencia egyébként ugyanazt az NLRP3 utat célozza meg, mint amit a koronavírus, ami később arra készteti az immunrendszert, hogy legyőzze a fertőzést és a kialakult stresszt – magyarázta Farkouh.
Az előzetes eredmények nagyjából 30 nap múlva állhatnak az orvosok rendelkezésére, az elemzések után pedig 2020 év végén tudnak pontos részletekkel szolgálni.