Clouds
21 Budapest
Dollár
353,32 Ft
Euró
385,28 Ft
Font
431,82 Ft
Bitcoin
23,546 $

Jelentés: külföldi “zsoldosok” agyonlőttek egy házaspárt

Fotó: Rommá vált lakóház az orosz megszállás alól felszabadított Herszon megyei Arhanhelszke településen 2022. november 6-án. MTI/EPA/Hannibal Hanschke
Európa

Takács Petra

Szerkesztő

Hírügynökségi jelentés szerint külföldi “zsoldosok” ” agyonlőttek egy orosz kapcsolatokkal meggyanúsított házaspárt.

Donyeck körzetében az orosz hadsereg offenzívája során legyőzte az ukrán 79. ejtőernyős rohamdandárjának egységeit, megsemmisítve mintegy hatvan katonát, három gyalogsági harcjárművet és hét egyéb járművet – jelentette ki Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője a keddi hadijelentést ismertetve.

Soron kívül Ennyivel tervezi emelni a tanárok bérét a kormány

A tábornok szerint az ukrán fegyveres erők a harci cselekmények következtében “Kupjanszk irányában” mintegy harminc katonát, két páncélozott harcjárművet és három egyéb járművet, “Liman irányában” több mint negyven katonát, négy páncélozott harcjárművet és két kisteherautót, a donyecki régió déli részén pedig négy páncélozott harcjárművet és két kisteherautót veszítettek.

Az orosz rakéta- és tüzérségi erők Kramatorszk közelében csapást mértek az ukrán 80. ejtőernyős támadó dandár tartalék vezetési pontjára, továbbá 67 tüzérségi egységre és tüzelőállásra, valamint 89 élőerő- és hadfelszerelés-összpontosulásra.

Újabb M777-es tarackot lőttek ki az oroszok

Megsemmisítettek egyebek között két amerikai gyártmányú M777-es tarackot, egy Uragan és két Grad sorozatvetőt, két 2C1 Gvozgyika önjáró tarackot, négy Mszta-B és két D-20-as löveget. Az orosz légvédelem lelőtt három ukrán drónt, két Uragan-lövedéket, valamint három amerikai gyártmányú HARM radarelhárító rakétát.

Az orosz védelmi minisztérium összesítése szerint az ukrán fegyveres erők a háború kezdete óta 352 repülőgépet, 192 helikoptert, 2734 drónt, 399 légvédelmi rakétarendszert, 7267 harckocsit és egyéb páncélozott harcjárművet, 947 sorozatvetőt, 3729 tüzérségi löveget és aknavetőt, valamint 7779 speciális katonai járművet veszítettek.

Az orosz ellenőrzés alá került területek több településéről jelentettek ukrán tüzérségi támadást a helyi hatóságok. A RIA Novosztyi hírügynökség orosz szervezetektől kapott tájékoztatásra hivatkozva azt írta, hogy külföldi “zsoldosok” agyonlőttek egy orosz kapcsolatokkal meggyanúsított házaspárt a Herszon megyei Beriszlav városban, amelyet az ukrán hadsereg visszafoglalt.

(MTI)