Dollár
431,58 Ft
Euró
423,15 Ft
Font
481,21 Ft
Bitcoin
19,359 $

Orosz város polgármesterét nevezhetik ki Harkov megszállt részeinek élére

Sérült autóját vizsgálja egy férfi egy orosz rakétatámadás után a kelet-ukrajnai Harkivban 2022. augusztus 15-én. Ukrán források szerint öt ember megsebesült. MTI/EPA/VASILIY ZHLOBSKY
not image

Nagy Noel

2022. augusztus 19. - 05:51

Andrej Alekszejenko, az orosz Krasznodar város polgármestere rövidesen komoly feladatot kaphat a Kremltől Ukrajna megszállt területein.

Az Ukrajinszka Pravda beszámolója szerint ugyanis Alekszejenko rövidesen kinevezhetik Harkov megye megszállt részeinek kormányzójává.

Soron kívül F1 2022: összefoglaló videó a Szingapúri Nagydíj időmérő edzéséről

Egy másik forrás pedig megerősítette, hogy Alekszejenkót több magas rangú pozícióra is fontolóra vették, az orosz „Miniszterek Tanácsa” pedig jóvá is hagyta a kinevezését.

Vlagyimir Szolovjov, az orosz közmédia egyik leggátlástalanabb propagandistája szintén arról számolt be, hogy Alekszejenkó lesz a harkovi vezető.

A Kreml egyre inkább törekszik arra, hogy az Orosz Föderációba inkorporálja Ukrajna megszállt részeit, ezt akár „népszavazásokkal” látványos áldemokratikus formában meg is rendezhetik.

Harkov megszállt részeit ideiglenesen az orosz Krasznodar megyei közigazgatáshoz csatolták, ahol Alekszejenko a helyi nagyember.

Mint a Pravda is kiemeli, Alekszejenko májusban egyszer már ellátogatott a területre, ahol alá is írt egy dokumentumot, amellyel támogatja, hogy „önkénteseket” gyűjtsenek össze Harkovból, hogy Ukrajna ellen harcoljanak.

Alekszejenko egyébként átlagos orosz politikusnak tekinthető, magyarán korrupt: jelenleg is zajlik ellene büntetőeljárás vesztegetés elfogadása miatt.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.