Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
358,70 Ft
Euró
390,18 Ft
Font
463,01 Ft
Bitcoin
66,737 $

Információk az óbudai korrupciós ügyről, megszólalt a polgármesteri hivatal

A Központi Nyomozó Főügyészség jelenleg is nyomoz az óbudai ügyben.

...svg content...Fotó: Unsplash/Max Fleischmann
Bűnügy

Takács Petra

Szerkesztő

Újabb súlyos korrupciós ügyet göngyölíthetnek fel a nyomozók, a Központi Nyomozó Főügyészség munkatársai, ezúttal Óbudán, annak önkormányzatán. A helyzet súlyos, miközben a nyomozók elkezdték begyűjteni a bizonyítékokat.

Nem sokkal a razzia megkezdése után olyan hírek jelentek meg, miszerint őrizetbe vették az óbudai alpolgármestert. Időközben újabb információk láttak napvilágot a korrupciós ügy kapcsán, aminek lesz folytatása. Soron kívül Külföldre ment a gyerekbántalmazó karateedző

A Központi Nyomozó Főügyészség vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés és más bűncselekmények miatt folyamatban lévő nyomozásában kedden összehangolt akciót hajt végre többi között az óbudai önkormányzatnál.

Az Óbuda-Békásmegyeri Polgármesteri Hivatala is megszólalt

Óbuda-Békásmegyeri Polgármesteri Hivatala az akciót követően az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: az önkormányzat minden egyes szerződése szabályos és valós teljesítésen alapul, ez kizárja a jogszerűtlenséget és a fiktivitást. „Az erre vonatkozó bizonyítékok rendelkezésre állnak és ismételten nyilvánosságra fogjuk hozni azokat” – fogalmaztak.

A nyomozó főügyészség azt közölte kedden az MTI-vel, hogy korrupciós bűncselekmények miatt folytatnak nyomozást, amely ügyben jelenleg több helyszínen – köztük a III. kerületi önkormányzatnál – folynak eljárási cselekmények.

Csaknem 40 hivatalos személy vesz részt a főügyészség által szervezett összehangolt akcióban  és az ügyészség felkérésére a Készenléti Rendőrség állománya is közreműködik – írták. Részletesebb tájékoztatást várhatóan szerdán adnak az ügyről – áll a közleményben. Az ügyészség már márciusban is tartott hasonló akciót, akkor azt közölték, hogy négy embert őrizetbe vettek.

A megalapozott gyanú

A megalapozott gyanú szerint egy férfi a cégén keresztül 2021-ben szolgáltatások nyújtására, illetve eszközbeszerzésekre fiktív szerződéseket kötött az óbudai önkormányzattal, illetve az egyik gyanúsított társa által kijelölt két gazdasági társasággal.

A gyanúsítottak a fiktív szerződések ellenértékeként beérkezett pénzösszegeket készpénzben felvették és korrupciós célokra fordították – tették hozzá a márciusi közleményükben.  A III. kerületi önkormányzat akkor azt közölte, hogy sem hivatali, sem önkormányzati, sem az intézményrendszerben dolgozó munkatársat nem érint az az eljárás, amellyel kapcsolatban dokumentumokat és iratokat kért be a Központi Nyomozó Főügyészség az önkormányzattól.

Óbuda-Békásmegyeri Polgármesteri Hivatala az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a Központi Nyomozó Főügyészség a kutatás során iratok szkennelését kérte. A Hivatal munkatársai az ügyészséggel mindenben együttműködtek, a kért iratokat hiánytalanul átadták.

Az ügyészségi tájékoztatás szerint a nyomozati cselekmény ugyanabban az ügyben zajlik, amely kapcsán márciusban már kértek be iratokat az önkormányzattól – fűzték hozzá. „Habár a közleményükben azt írják, hogy az akcióban 40 hivatalos személy, köztük a Készenléti Rendőrség állományának tagjai vesznek részt, az önkormányzat épületében mindössze öt fő hivatalos személy tartózkodott” – hívta fel a figyelmet közleményében az óbudai önkormányzat.ű

Liner/MTI

Jó hírt közölt utasaival a Wizz Air

Az egész világon jelentkező informatikai probléma a Wizz Air-t sem kerülte el.

Szoros vereség az olaszoktól a magyar férfi vízilabda-válogatott olimpiai felkészülési mérkőzésén

A magyar férfi vízilabda-válogatott 15-14-es vereséget szenvedett az olasz csapattól egy ötméteresekkel eldöntött felkészülési mérkőzésen Szirakúzában.