Clouds
21 Budapest
Dollár
359,70 Ft
Euró
388,26 Ft
Font
433,54 Ft
Bitcoin
23,487 $

Közel járunk a nemzetközi turizmus újranyitásához

Fotó: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba
Külföld
not image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Úgy tűnik, hogy legkorábban a turisták által közkedvelt Horvátország és Görögország enyhíthet a külföldiekkel szemben korábban érvénybe léptetett korlátozásokon.

A nemzetközi elemzések alapján kiderült, az embereknél a bezártság után komoly utazási kedv alakult ki, ugyanis az elmúlt egy évben nem sokan tudtak kimozdulni otthonról a járványügyi korlátozások miatt.

Soron kívül Gyermekekre vadászó férfiak tartják rettegésben a szülőket az Egyesült Királyságban

A Magyar Utazási Irodák Szövetségének elnöke, Molnár Judit az InfoRádiónak adott interjújában elmondta, a Földközi-tengeri országok átoltottság szerint mérlegelhetik majd a helyzetet, és ha sikerül nyárig visszaszorítaniuk a pandémiát, akkor ismét kinyithatják határaikat a vendégek előtt.

Horvátország és Görögország jelezte, amennyiben valaki rendelkezik oltási igazolással, szabadon beutazhat. Bár a közlemény az utazási irodáknál még nem érezteti hatását, már vannak előfoglalások, melyek mértéke 30 százalékát teszi ki a korábbi évek állományának.

Az eddigi foglalások főként a kedvező ajánlatok miatt történtek, így akár nulla forintért is lehetséges utazást biztosítani magunknak – tette hozzá Molnár Judit.

A szakember kiemelte, egyedi megállapodások születhetnek országok között a beutazásokról, Izrael például már meg is egyezett Görögországgal és Ciprussal úgynevezett turisztikai folyosók kialakításáról.

Molnár Judit úgy gondolja, ha létrejön egy megfelelő szintű átoltottság, akkor a külföldi utazásokban minden eddiginél nagyobb szabadságra számíthatunk. A lazítások leginkább a korábban említett államokon kívül Olaszországban, Spanyolországban, Egyiptomban és Törökországban valószínűsíthetőek.