Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,55 Ft
Euró
381,62 Ft
Font
444,64 Ft
Bitcoin
43,678 $

Mióta itt jártál:

Kovács Kokó István indul az ökölvívó szövetség elnöki posztjáért

Mint mondta, több elismert szakember támogatásával elindul az elnöki székért, ellenfele pedig várhatóan Kurtucz Csaba lesz.

Fotó: Szabó László Zsolt, a a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója és Kovács Kokó István műsorvezető, az Ökumenikus Segélyszervezet jószolgálati nagykövete a közmédia Jónak lenni jó! elnevezésű jótékonysági kampányának sajtótájékoztatóján az MTVA Kunigunda úti székházában 2014. november 17-én. MTI/Koszticsák Szilárd
Sport

Koós Alexandra

Szerkesztő

November 18-án közgyűlést tart a Magyar Ökölvívó Szakszövetség (MÖSZ). Erre azért lesz szükség, mert a korábbi elnök, valamint az elnökség között annyira elmérgesedett a helyzet, hogy mindenki benyújtotta a lemondását, majd fel is jelentették egymást.

Az rtl.hu szerint a közgyűlésen várhatóan megválasztják a szervezet új elnökét és elnökségét. Két jelölt biztosan lesz: Kovács „Kokó” István olimpiai, világ- és Európa-bajnok bokszolón kívül Kurtucz Csaba korábbi elnök is elindul. Soron kívül Január elsejétől emelkedik a nyelvvizsga-támogatás összege

Kovács Kokó István saját indulásáról azt mondta, több elismert szakembert is meg tudott győzni arról, hogy támogassák őt, és térjenek vissza a bokszéletbe. Az egykori ökölvívó jelentős tapasztalattal rendelkezik, jelenleg a Boksz Világszervezet európai szekcióját vezeti, korábban pedig a nemzetközi amatőr szövetség (AIBA) főtitkára volt.

A volt elnök nem teljesen esélytelen

Az RTL forrásai szerint a pénzügyi gazdálkodást érintő botrány ellenére is van rá esély, hogy újra Kurtucz Csabát válasszák meg elnöknek, ugyanis a tagság körében népszerű fejlemény volt, hogy az előző elnökség távozik, a korábbi vezető pedig azzal kampányol, hogy megtisztulást hoz a szervezet életébe.

Kurtucz Csaba nem kívánt válaszolni arra a kérdésre, hogy felállítottak-e jelölőbizottságot a közgyűlési elnökválasztás alkalmából. A testületnek többek között az lenne a feladata, hogy megállapítsa, a jelöltek megfelelnek-e a szükséges feltételeknek.

Ha nincs jelölőbizottság, és a közgyűlés legalább kétharmada támogatja a javaslatot, akkor a helyszínen lévők közül lehet elnököt és elnökségi tagokat választani, ám ebben az esetben érdemi előszűrésre nem lesz lehetőség – legalábbis a korábbi elnök kritikusai ezt állítják.