Köszönetet mondott a magyaroknak Ferenc pápa

Fotó: MTI/AP/Andrew Medichini
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

A katolikus egyházfő már most köszönetet mondott a magyaroknak látogatása megszervezéséért.

Európa közepébe vezető utazásnak nevezte az április 28-án kezdődő magyarországi látogatását Ferenc pápa, aki köszönetét fejezte ki a magyaroknak odaadásukért, mellyel az útját szervezik.

Soron kívül Esztergomi robbantás: szlovák bombát használt az elkövető a TEK ellen

Ferenc pápa a Szent Péter téren vasárnap délben, a liturgiai év ezen időszakában szokásos Mennyek Királynője-imádság után elmondta, hogy pénteken háromnapos látogatásra indul Budapestre. Kijelentette, útja a 2021 szeptemberében, az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus alkalmából tett korábbi látogatása „teljessé tétele”.

Ferenc pápa hangoztatta, Európa közepébe utazik, mely felett továbbra is a háború fagyos szelei fújnak. Hozzátette, „a rengeteg ember elmenekülése miatt sürgető a humanitárius kérdések napirendre tűzése”.

Ezután Ferenc pápa magyar testvéreihez fordult, akik – szavai szerint – várják őt. „Tudom, hogy nagy odaadással készítitek elő az érkezésemet. Szívemből köszönöm ezt nektek” – mondta a pápa.

Ferenc pápa a jövő vasárnap Budapesten mutatja be a vasárnapi misét és mondja el a Mennyek Királynője-imádságot. Ferenc pápa április 28. és 30. között tesz apostoli látogatást Magyarországon, a pápalátogatás minden részletéről beszámol a közmédia.

(MTI)