Kosárlabda szurkolók elleni indított eljárást a vas megyei rendőrség

Fotó: Facebook/FALCO KC SZOMBATHELY
not image

Takács Petra

2021. október 12. - 07:49

Tizenöt emberrel szemben indított eljárást a vas megyei rendőrség a kosárlabda rangadó után, ahol a Körmend és a Falco szurkolói estek egymásnak. A mérkőzést a vendég szombathelyi csapat nyerte 86-78-ra.

Tizenhárom emberrel szemben csoportosan elkövetett garázdaság bűntette, valamint két személlyel szemben rendzavarás szabálysértésének elkövetése miatt indítottak eljárást az október 9-i vasi korsárlabda rangadó szurkolótáborainak összetűzése miatt – közölte a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-vel.

Azt írták, hogy a kamerafelvételek elemzése és esetleges további elkövetők beazonosítása jelenleg is folyamatban van. A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Rendészeti Igazgatósága közigazgatási eljárás keretében vizsgálja a szervezők, valamint a rendezők esetleges felelősségét.

A Körmenden megrendezett Egis Körmend – Falco KC kosárlabda-mérkőzésenek hajrájában a két szurkolótábor összecsapott. Először a rendfenntartók próbálták szétválasztani a feleket. Amikor már csak 44 másodperc volt hátra a meccsből, a játékvezetők megállították a játékot, és bevonultak a rendőrök is. Végül néhány percen át tartó kényszerszünetet követően be tudták fejezni a mérkőzést.

(MTI)