Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
369,53 Ft
Euró
393,77 Ft
Font
457,11 Ft
Bitcoin
63,812 $

Körtvélyessy Zsolt a visszatérésről: meghalnék, ha otthon kellene ülnöm a nyugdíjamat várva

Mindig is aktív volt, egész életében sportolt, a fellépések pedig mai napig örömet okoznak neki.

Fotó: MTI/Ujvári Sándor
Relax

Koós Alexandra

Szerkesztő

Mint ismert, Körtvélyessy Zsolt több hónapos pihenőre kényszerült, miután tavaly a szívműtétje után egy betegség támadta meg a szervezetét. A Jászai Mari-díjas színész magas lázzal került kórházba, ahonnan hetekig haza sem engedték, majd több különböző antibiotikumos kezelés után végül az orvosok gyógyultnak ítélték. Zsolt már a kórházi ágyon, lábadozása közben arra gondolt, hogy szeretne visszatérni a színpadra, ami azóta megvalósult, próbákra és előadásokra jár.

„Jól indult az évem, főleg a tavalyi betegség után. Talán kezdek rendbe jönni, de azt is el kell fogadnom, hogy már soha nem leszek a régi” – fogalmazott korábban. Mint mondta, sokkal fáradékonyabb lett, délutánonként mindig igényel egy kis pihenést, de szerencsére nem kell folyamatosan visszamennie a kórházba, elég félévente megmutatnia magát az orvosnak. Családjának igazán hálás a sok támogatásért és szeretetért, de a munka is fontos számára, örül, hogy ennyi feladata van. Soron kívül Kizuhant az ötödik emeletről egy kisgyermek Csepelen

Nemrégiben a Hot! magazinnak például arról beszélt: „Nem is hagytam abba a színészetet. Csak három hónap kényszerszabadságot vettem ki. A remek orvosaimnak köszönhetően szerencsére jól vagyok, hiszen megoldották a problémámat”. Elmondása szerint az ideje nagy részét lefoglalja a munkája, valamint az, hogy Kecskemét és Budapest között ingázik, de így is szakít elég időt a szeretteire, különösen az unokájára.

„Az unokámmal, aki egy tündér, egy héten kétszer biztosan találkozom. Van egy nagy álmom: hogy az unokám lásson a színpadon. Lili most hároméves, így jövőre talán már eljöhet az édesanyjával az egyik előadásomra” – mondta a 82 éves színész, aki örökmozgónak vallja magát, állítása szerint mindig is ilyen volt. „Meghalnék, ha otthon kellene ülnöm a nyugdíjamat várva. Mindig is aktív voltam, egész életemben sportoltam, de mostanában sajnos egy picit ellustultam”.

Hozzátette, újra formába szeretne jönni, ezért nemrég vett egy szobabiciklit. „Időnként fáradékonyabb vagyok, de erre a kollégák azt szokták mondani, hogy ők is! Bár szerintem ez a korral is járhat… Hála Istennek, a memóriám jó. (…) Néha magam is elcsodálkozom, hogy ennyi év után még mindig motivált vagyok, és örömöt okoz a játék. Szerencsére a színházamban remek színészekkel és rendezőkkel dolgozhatok” – mondta Körtvélyessy Zsolt a magazinnak, amelyből a Blikk szemlézett.