Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
367,01 Ft
Euró
392,88 Ft
Font
457,06 Ft
Bitcoin
66,998 $

Korrupció gyanújával letartóztatták a Spanyol Labdarúgó-szövetség volt elnökét, Piqué is veszélyben lehet

Korrupció és pénzmosás gyanúja miatt indított nyomozás kapcsán őrizetbe került Luis Rubiales, a Spanyol Labdarúgó-szövetség korábbi elnöke.

Fotó: Luis Rubiales, a Királyi Spanyol Labdarúgó-szövetség (RFEF) volt elnöke a madridi országos bíróságra érkezik 2023. szeptember 15-én. Rubiales ellen szexuális zaklatás és kényszerítés miatt vádat emeltek, amiért az ausztráliai és új-zélandi női világbajnokság augusztus 20-i döntője utáni eredményhirdetésen szájon csókolta a győztes spanyol válogatott egyik játékosát, Jenni Hermosót. MTI/EPA/EFE/Sergio Pérez
Európa

Szabó Kata

Szerkesztő

A spanyol hatóságok azt követően tartóztatták le a korábbi vezetőt, hogy visszatért Spanyolországba a Dominikai Köztársaságból, ahol egy olyan barátja társaságában tartózkodott, aki ellen szintén körözést adtak ki, írja a BBC. Spanyol lapértesülések szerint Rubiales már csütörtökön bíróság elé állhat, az ügy középpontjában pedig a Spanyol Szuperkupa Szaúd-Arábiába való költöztetése áll.

A gyanú szerint Rubiales több millió dolláros jutalékot kaphatott azért, hogy a Szuperkupa-mérkőzések Szaúd-Arábiába kerüljenek, ám az érintett tagadja, hogy jogsértést követett volna el. Az üzletet egyébként Rubiales az egykori Barcelona-hátvéd, Gerard Piqué segítségével bonyolította le, és bár Piqué érintettsége egyelőre nem bizonyított az ügyben, a nyomozás idővel rá is kiterjedhet, mivel az ő neve is felmerült az eredeti feljelentésben. Soron kívül Jelentős bővítés előtt állhat a Samsung gödi akkumulátorgyára

Az ügyészség jelenleg két és fél év börtönbüntetést kér Rubiales ellen, aki tagadja, hogy törvényt sértett volna. A fentiek mellett Rubialesnek szexuális zaklatás vádja miatt is bíróság elé kell állnia, miután a tavalyi női világbajnokság döntője után szájon csókolta a spanyol női válogatott egyik játékosát.

Így nullázta le az Arsenal a Chelsea-t a londoni derbin (videó)

A vártnál is simábban hozta az Arsenal a Chelsea elleni londoni derbin, szinte momentuma nem volt a vendégeknek.