Clouds
21 Budapest
Dollár
353,06 Ft
Euró
384,03 Ft
Font
434,46 Ft
Bitcoin
27,590 $

Koronavírus: az USA egy fontos dokumentum titkosítását oldaná fel

Fotó: Unsplash/CDC
Észak-Amerika
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az amerikai képviselőház egyhangúlag támogatja a koronavírus származásával kapcsolatos információk titkosításának feloldását.

A CNA jelentése szerint az Egyesült Államok képviselőháza pénteken egyhangúlag megszavazta, hogy Avril Haines nemzeti hírszerzési igazgatót kötelezzék a koronavírus eredetére vonatkozó információk titkosításának feloldására.

Soron kívül Fontos üzenetet küldött a NAV az adózással kapcsolatban

A szavazáson mind a 419 képviselő igennel szavazott, s mivel a szenátus március 1-jén egyhangúlag elfogadta a törvényjavaslatot, ez most a Fehér Házhoz kerül, ahol Joe Biden vagy aláírja, vagy megvétózza. A Fehér Ház azonban egyelőre nem kívánt beszámolni arról, hogy mi a szándéka a törvényjavaslattal.

Az Egyesült Államokban már azóta folyik a vita a koronavírus eredetéről, hogy 2019-ben a kínai Vuhan városából jelentették az első megbetegedéseket, így a politikusok jelentős része úgy vélte, hogy a vírus Kínából származik.

Ez alapján pedig mind a demokraták, mind a republikánusok arra szólították fel a kormányt, hogy keményebben lépjen fel Kínával szemben, mely sokak szerint máig titkolja a koronavírus valós eredetét.