Dollár
388,95 Ft
Euró
409,85 Ft
Font
478,40 Ft
Bitcoin
16,977 $

Nem fogja állni az állam az oltatlan koronavírusosok költségeit

Arcvédõ pajzsot és szájmaszkot viselõ biztonsági õr az Avery Lodge nevû, külföldi munkavállalók számára létesített szálló épülete elõtt Szingapúrban 2020. május 15-én. Szingapúrban a koronavírusos esetek többsége a külföldi munkavállalók közül kerül ki, ezért naponta 3000 tesztet végeznek el az itt lakókon. MTI/EPA/Wallace Woon
not image

Nagy Noel

2021. november 9. - 18:40

Nagyon komoly mennyiségű egészségügyi erőforrás emészt fel a világban, hogy egyes emberek szándékosan és tudatosan nem oltják be magukat.

Szingapúr pedig most úgy döntött, hogy elege van azokból az emberekből, akik saját döntésükből és nem valamilyen egészségügyi ok miatt nem oltatják be magukat – írja a The Straits Times. Éppen ezért úgy döntöttek, hogy aki ez miatt lesz koronavírusos, annak nem fogják kifizetni a kezelési költségeit.

Soron kívül Rákay Philip: „néhányunkat, a Hír TV alapítóit folyamatosan lehallgatták”

Mint a legtöbb országban, úgy Szingapúrban is állami egészségügyi ellátási rendszer van, ahol az állam fedezi a kezelési költségeket. A szingapúri kormány azonban jelezte, hogy aki december 8-ig nem veszi fel a COVID-vakcinát, az kezelheti magát saját pénzből, ha fertőzött lesz.

Azok számára, akik még csak az egyik dózisukat vették fel, több időt biztosít a törvény, esetükben csak akkor nem állják az egészségügyi költségeket, ha december 31-ig nem kapják meg mindkét dózisukat.

A 12 éven aluli gyermekek körében tesz egyedül kivételt a törvényt, ugyanis Szingapúrban még ők nem vehetik fel egy vakcinát se. A gyermekek ezért ezt követően továbbra is ingyen vehetik igénybe a szolgáltatásokat.

Szingapúr alapvetően meglehetősen magas átoltottsággal rendelkezik, ugyanis a teljes lakosság 86 százaléka vette fel a vakcinát és ez a ráta még jóval magasabb, ha a 12 éven aluli gyermekeket kivesszük a statisztikából.

Ennek ellenére továbbra is van egy kisebb embertömeg, aki nem hajlandó felvenni és ők vannak elsősorban az intenzív osztályokon. Ezt a helyzetet unta meg a szingapúri kormány és döntött egy aranyközépút mellett, ami nem teszi kötelezővé, de erősen ajánlottá a vakcinát.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.