Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Szerb virológus: Nem kell félni az omikron variánstól, inkább örüljünk neki

Az egyik megbecsült szerb virológus megerősítette kollégái kijelentéseit, akik úgy gondolják, a Dél-Afrikából származó új vírustörzs sokkal enyhébb tüneteket produkál, mint az eredeti, vuhani variáns.

...svg content...Twenty20
Külföld
Author image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Milanko Šekler szerbiai virológus, mikrobiológus szerint nincs ok pánikra a koronavírus új variánsa, az omikron megjelenése miatt.

A szakember a Dél-afrikai Köztársaság kutatóira hivatkozott, akik eddig arról számoltak be, hogy minden egyes omikronos páciensnél enyhe lefolyású megbetegedést tapasztaltak, halálesetet pedig egyszer sem regisztráltak – írta a Szabad Magyar Szó vajdasági hírportál. Soron kívül Ország Karácsonyfája: már kivágták a hatalmas fenyőt, ma útnak indítják (videó)

Az összes, omikronról szóló információt be kell várni a dél-afrikai kutatóktól, hiszen nagyon jól képzett szakemberekről van szó, akik nagyon profi módon reagáltak az új variáns megjelenésekor is – ismertette kollégái munkáját Milanko Šekler.

A víruskutató a szerbiai állami televíziónak adott interjújában hozzátette, hogy továbbra is fontos az oltási kampány, ugyanis a mostani adatok szerint azok az országok, ahol 80 százaléknál nagyobb az átoltottság, sokkal jobb járványügyi helyzetben vannak azoknál, amelyekben alacsonyabb ez a szám.

Google kereső: ezt nehogy beírja, ellophatják minden adatát

Meglepő módon próbálnak a hackerek hozzáférni a Google keresőt használók személyes adataihoz.

Kutatás bizonyítja, meglepő hatása lehet a rendszeres tojásfogyasztásnak

Bár ebben az állati élelmiszerben sok a koleszterin, a kutatók úgy vélik, egyáltalán nem egészségtelen, sőt: rendszeres fogyasztásának kifejezetten jó hatása lehet egy új tanulmány szerint.

Mit együnk és mit ne, ha elkerülnénk az őszi betegségeket? Ezt mondja a szakértő

Egy dietetikus elárulta, melyek azok az élelmiszerek, amelyeket érdemes előnyben részesíteni vagy elkerülni, ha a cél az, hogy ősszel és télen is csúcsformában legyen az immunrendszerünk.