Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
358,50 Ft
Euró
390,19 Ft
Font
463,02 Ft
Bitcoin
66,888 $

A kormány nem hajlandó egy frakcióban ülni Magyar Péterrel az Európai Parlamentben

Gulyás Gergely miniszter egyértelművé tette, a KDNP nem fog egy frakcióban ülni Magyar Péter pártjával, a Tisza Párttal az Európai Parlamentben.

...svg content...Fotó: Magyar Péter, a Tisza párt európai parlamenti listavezetője, a párt alelnöke beszédet mond a Tisza párt kampányzáró demonstrációján a Hősök terén 2024. június 8-án. MTI/Koszticsák Szilárd
Belpolitika

Szabó Kata

Szerkesztő

Magyar Péter pártja, a Tisza Párt ugyan vereséget szenvedett a Fidesz ellen, sok mandátumot szerzett az Európai Parlamentben. Ezek után előfordulhat, hogy ugyanazon frakcióban üljenek a kormánnyal, de Gulyás Gergely miniszter szerint ez nem fordulhat elő.

A miniszter a csütörtök délelőtti Kormányinfó ideje alatt tette egyértelművé, az is az opciók között szerepel, hogy a KDNP kilép a frakcióból, ha a Tisza Párt zöld jelzést kap. A másik lehetőség, hogy a Tisza Pártot végül nem veszik fel, így abban az esetben minden marad a régiben. Soron kívül Magyar Péter lerántotta a leplet a Tisza Párt másik alelnökéről

A kormány semmilyen szín alatt nem akar a Tisza Párttal együttműködni, ami eddig is nyilvánvaló volt azok után, hogy Magyar Péter napi szinten fogalmaz meg súlyos kritikákat a kormánnyal szemben, többek között bűncselekményekkel vádolja a rendszert. Ez pedig minden határon túlmegy a Fidesz számára, és megvan a véleményük Magyarról, aki Menczer Tamás szerint soha nem lesz miniszterelnök.

Magyar már a miniszterelnököt is feljelentette, és folytatja a támadásokat, addig Orbán Viktor egyik régi riválisa szerint a Tisza Párt vezetőjének egészen más nehézségei lesznek a Fidesszel szemben, mint a baloldali pártokkal volt eddig. Manfred Weber, az Európai Néppárt elnöke és frakcióvezetője pénteken Budapestre látogat, hogy Magyar Péterrel tárgyaljon az esetleges együttműködésről, addig Gulyás Gergely tisztázta, ő biztosan nem fog találkozni Weberrel.

Odáig fajultak a tüntetések, hogy már kijárási tilalmat rendeltek el Bangladesben

A kormány több nagyvárosba is katonai egységeket vezényelt a rend helyreállítása érdekében.