Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
369,41 Ft
Euró
393,10 Ft
Font
459,80 Ft
Bitcoin
66,901 $

A kormány albérlettámogatással segítené munkához a 30 év alattiakat

Az Ifjúsági Garancia Plusz program bértámogatásból, albérleti és útiköltség hozzájárulásból áll.

Fotó: Unsplash
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára az M1 csatorna kedd reggeli adásában jelentette be, hogy áprilisban indul a kormány 200 milliárd forintos keretösszegű, 30 év alattiak elhelyezkedését segítő Ifjúsági Garancia Plusz programja, amely három lábra (bértámogatás, albérleti és útiköltség hozzájárulás) épül.

Kifejtette: az állam négy, illetve hat hónapig a munkabér 50%-át átvállalja a munkáltatótól, ha pedig a munkahely a lakóhelytől 60 kilométernél messzebb található, a program keretében a minimálbér 70%-áig, 180 ezer forintig albérleti támogatás igényelhető. Továbbá hatvan kilométeres távolságon belül 10 kilométerenként 10 ezer forintos útiköltség támogatást biztosítanak. Soron kívül Elképesztő teljesítmény: Milák a világ idei harmadik legjobb idejével nyert 100 méter pillangón

A kormány tervei szerint a 200 milliárd forintos program 2024 és 2029 között mintegy 84 ezer fiatal munkához jutását segítheti, ezen belül 60-70 ezren bértámogatásban és 25-30 ezren képzésben részesülhetnek. De az is tervben van, hogy egy, az Ifjúsági Garancia Plusz programhoz hasonló támogatás induljon, amely a 30 év felettieket célozná – írja az MTI.

A HVG cikkében megjegyzi, Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter korábban arról beszélt, hogy a kormány az EU által feloldott fejlesztési források egy részét a foglalkoztatottság növelésére kívánja fordítani. De nemrégiben arról is beszámoltunk, hogy nagy bejelentést tett a kormány, ingyenessé válik a jogosítvány a középiskolásoknak.