Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
369,24 Ft
Euró
393,09 Ft
Font
459,76 Ft
Bitcoin
69,038 $

Mostantól korlátozzák a politikai tartalmakat az Instagramon

Ugyanakkor a felhasználók az alkalmazás beállításai között kikapcsolhatják ezt a korlátozó funkciót, ha szeretnék.

Fotó: Unsplash
Smart

Koós Alexandra

Szerkesztő

Mint kiderült, az Instagram a továbbiakban nem fog szándékosan politikai tartalmakat ajánlani, alapértelmezés szerint korlátozza ezeket. Ez azt jelenti, hogy ilyen témájú bejegyzések nem fognak megjelenni a feedben olyan felhasználóktól, akiket nem követünk. De aki szeretné, ki is tudja kapcsolni ezt a funkciót a beállításokon belül.

Ezt egyébként a Meta még februárban bejelentette. „Azt szeretnénk, ha az Instagram és a Threads mindenki számára nagyszerű élményt nyújtana. Ha úgy döntesz, hogy politikai tartalmakat megosztó fiókokat követsz, nem akarunk közéd és a posztjaik közé állni, de nem is akarunk kifejezetten politikai tartalmakat ajánlani olyan fiókoktól, amelyeket nem követsz” – áll az akkori bejegyzésükben. Soron kívül Elképesztő teljesítmény: Milák a világ idei harmadik legjobb idejével nyert 100 méter pillangón

A Threads és az Instagram vezetője, Adam Mosseri pedig korábban azt mondta, a céljuk az, hogy megőrizzék a politikai tartalmakkal való interakció lehetőségét, miközben tiszteletben tartják azt is, hogy milyen mennyiségben kívánnak az emberek ilyen tartalmakat fogyasztani. Míg Dani Lever, a Meta szóvivője nemrégiben úgy nyilatkozott:

„Mostantól az emberek maguk irányíthatják, hogy szeretnék-e, hogy a rendszer ilyen típusú bejegyzéseket ajánljon nekik”. Hozzátette, alapos munka és megfontolás előzte meg ezen döntést – írja az Index a The Hill cikkére hivatkozva. De korábban arról is beszámoltunk, hogy a hónap elején régóta várt funkciókat kapott az Instagram, ami sokak hasznára lehet.