Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
367,01 Ft
Euró
392,88 Ft
Font
457,06 Ft
Bitcoin
66,998 $

A koreai háború idejéből való harckocsi-egységet szemlézett Kim Dzsongun

Újabb háborús előkészületekre került sor.

Fotó: MTI/AP/KCNA/KNS
Ázsia

Borbély Fanni

Szerkesztő

A KCNA észak-koreai állami média közlése szerint Kim Dzsongun hétfőn egy olyan harckocsiegységet vizsgált meg, mely egykor a koreai háború idején megszállta Szöult. A KCNA beszámolója szerint az észak-koreai vezető látogatása során a harci készültség fokozására szólította fel a hadsereget.

Mint ismert, miután Kim hadserege nemrégiben ismételten tiltott fegyvertesztek sorozatát hajtotta végre – beleértve egy ballisztikus rakéta indítását és egy „új típusú” hiperszonikus rakéta földi tesztjét –, a Korea-közi kapcsolatok évek óta az egyik legmélyebb pontra süllyedtek. Soron kívül Jelentős bővítés előtt állhat a Samsung gödi akkumulátorgyára

Kim vasárnap meglátogatta a szöuli Ryu Kjong Szu Gárda 105. páncéloshadosztályát, s a helyszínen készült fotók alapján a dél-koreai támadási terveket vizsgálta felül. A KCNA jelentésében azt írta, „a hadosztály elsőként rohamozta meg Szöult, és kitűzte a KNDK zászlaját a bábfőváros épületére”.

A propagandát úgy folytatta a KCNA: a harckocsizó egység „a múltbeli felszabadító háborúja során számos csatában kiemelkedő hőstetteket hajtott végre”, utalva az 1950-53-as koreai háborúra, mely fegyverszünettel és nem békeszerződéssel ért véget, vagyis a két ország technikailag továbbra is háborúban áll.

A CNA szerint Kim később az egység egyik gyakorlatát is felügyelte, s „hatalmas elégedettségét” fejezte ki amiatt, hogy a harckocsik legénysége jól felkészült, és „erős akaratot mutatott az ellenség megsemmisítésére”. Mindemellett további „ideológiai oktatásra” szólított fel, hogy a katonák folytathassák kiváló munkájukat, „a háborús előkészületek fokozása és a harci képességek megerősítése érdekében”.

Így nullázta le az Arsenal a Chelsea-t a londoni derbin (videó)

A vártnál is simábban hozta az Arsenal a Chelsea elleni londoni derbin, szinte momentuma nem volt a vendégeknek.

Erősödéssel indult a forint napja szerda reggel

Újabb erősödéssel nyitott a forint egy napot, ezúttal szerda reggel, ami a jobb hírek közé sorolható.

Kikapott a Juventus a Lazio-tól, mégis ott vannak a döntőben (videó)

Meglehetősen izgalmasan alakult a Lazio-Juventus mérkőzése a Coppa Italia visszavágóján, ami a Juventus vereségével ért véget, mégis ott lehetnek a döntőben.