Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,87 Ft
Euró
384,03 Ft
Font
450,78 Ft
Bitcoin
68,667 $

Kim Dzsongun személyesen felügyeli a legújabb észak-koreai katonai gyakorlatokat

Phenjan ismét rakétákat tesztel.

...svg content...Fotó: MTI/AP/KCNA/KNS
Ázsia

Borbély Fanni

Szerkesztő

Sajtóértesülések szerint Kim Dzsongun „újonnan felszerelt, szupernagyméretű” többszörös rakétaindítók éleslövészeti gyakorlatait felügyelte, alig egy nappal azután, hogy Dél-Korea és Japán arról számolt be, hogy az ország több rövid hatótávolságú ballisztikus rakétát indított.

Az észak-koreai állami hírügynökség, a KCNA szerint a gyakorlatok célja a 600 milliméteres többszörös rakétavetők „valódi háborús képességeinek” tesztelése volt. A KCNA közlése szerint a gyakorlatok során egy lövedék légi robbanását is szimulálták egy előre meghatározott magasságban a célpont felett. Soron kívül Szentkirályi: „Karácsony a Gyurcsány-osztály legszorgalmasabb kisdiákja”

A jelentésben hangsúlyozták, „teljes mértékben demonstrálták kiváló tüzérségi célzásukat, valamint gyors és alapos harckészültségüket”. Nem ez volt az első alkalom, hogy Kim Dzsongun maga felügyelt egy tesztet: az észak-koreai vezető egy ideje már azon munkálkodik, hogy az észak-koreai hadsereget modernizálja, most pedig a rakétavetők kapcsán közölte, ezek a háborús előkészületek „központi csapásmérő eszközeinek magját” fogják biztosítani. Kim a KCNA szerint közölte:

„A hadseregünk birtokában lévő romboló támadó eszközöknek alaposabban kell teljesíteniük a háború lehetőségének megakadályozására és elfojtására irányuló küldetésüket az ellenség fővárosának és katonai erőinek struktúrájának összeomlasztására való állandó tökéletes felkészültséggel.”

Az újabb riasztó kijelentés és az újabb gyakorlatok nyomán a szöuli hadsereg hétfőn bejelentette, hogy „több rövid hatótávolságú ballisztikus rakéta” indítását észlelte Észak-Koreából. A dél-koreai Yonhap hírügynökség szerint a hatalmas rakéta-sorozatvető melyet Szöul és Washington KN-25-nek nevez, egy rövid hatótávolságú ballisztikus rakéta lehet.

Több mint 300 embert temetett maga alá a föld Pápua Új-Guineában

Újabb természeti katasztrófa történt, ezúttal Pápua Új-Guineában, aminek következtében több mint 300 embert temetett maga alá a föld.