Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,87 Ft
Euró
384,03 Ft
Font
450,78 Ft
Bitcoin
68,775 $

Észak-Korea egy új, hiperszonikus robbanófejjel felszerelt szilárd hajtóanyagú rakétát tesztelt

Észak-Korea már jóformán minden egyes napot egy újabb illegális rakétateszttel indít.

...svg content...Fotó: EPA/KCNA
Ázsia

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az Al Jazeera értesülései szerint Észak-Korea ezúttal azt közölte, hogy egy új, hiperszonikus robbanófejjel felszerelt szilárd hajtóanyagú rakétát tesztelt. Az újabb tiltott kilövésre vasárnap délután került sor, miközben Csö Szon Hui külügyminiszter Moszkvába utazott.

Eközben pedig az Egyesült Államok kormánya, valamint más országok is masszív aggodalmuknak adtak hangot, miután ténylegesen fény derült arra, hogy Phenjan az orosz technológiai tudásért cserébe fegyvereket ad el Oroszországnak, melyeket az oroszok Ukrajnában vetnek be. Soron kívül Szentkirályi: „Karácsony a Gyurcsány-osztály legszorgalmasabb kisdiákja”

A szomszédos Japán és Dél-Korea által észlelt vasárnapi kilövést az új, többfokozatú, nagy tolóerejű szilárd hajtóanyagú hajtóművek és egy közepes hatótávolságú hiperszonikus manőverező, irányítható robbanófej megbízhatóságának tesztelésére tervezték az állami KCNA közlése szerint.

A KCNA hozzátette, a teszt „soha nem érintette egyetlen szomszédos ország biztonságát sem, és semmi köze a regionális helyzethez”. Vasárnapi közleményében a szöuli vezérkari főnök osztotta meg, hogy a rakéta a Keleti-tenger felé repült, és mintegy 1000 kilométert tett meg.