Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,888 $

Hatalmas lángokba borult Koppenhágában a nagy tőzsdetorony (videók)

Óriási lángok csaptak fel a felújítás alatt álló koppenhágai régi tőzsdetorony, ami lassan a lángok martalékává válhat.

...svg content...Fotó: Lángol a felújítás alatt álló régi Tőzsdepalota épülete Koppenhágában 2024. április 16-án. MTI/EPA/Ritzau/Ida Marie Odgaard
Európa

Hujber Dávid

Szerkesztő
TÉMÁK

Nagy tűz ütött ki Dániában, Koppenhágában, ahol a reggeli órákban borult lángokba a régi tőzsdetorony, mely épp felújítás alatt állt. A felújítási munkálatok ezzel gyakorlatilag véget is értek, mert a lángok lassan mindent felemésztenek. Olyan súlyos a helyzet, hogy a legendás torony egy része az utcára dőlt.

A Mirror azt írja, a rendőrség helyi idő szerint reggel 8 óra körül kapott bejelentést arról, hogy a történelmi épületből füst szivárog, majd egyre nagyobb lángok csaptak fel. Egyelőre nem tudni, esetlegesen szándékos gyújtogatás történt-e vagy balesetről van szó. A hatóságok nagy erőkkel vonultak ki a helyszínre, hogy minél hamarabb megakadályozzák a lángok továbbterjedését. Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

A felújítás miatt felszerelt állványzat azonban lehetetlenné tette a tűzoltóknak, hogy közel kerüljenek az épülethez. Egyesek azt mondták, soha ezelőtt nem láttak ekkora tüzet, mint most, többeket megdöbbentett a látvány. Egy 1625-ből származó épületről van szó, ami ráadásul a város egyik legrégebbi épülete.

Eredetileg azon dolgoztak a szakemberek, hogy a homlokzat visszanyerje eredeti megjelenését. A sors furcsa fintora, hogy a tőzsde tetején egy sárkánytorony található, mely a legenda szerint védelmet biztosít az ellenséges támadásoktól és a tűztől.

Történelmet írt a Leverkusen, veretlenül fejezték be a szezont, kikapott a Bayern München

A Bayer Leverkusen egy több mint hihetetlen szezon végén szerezte meg a bajnoki címet, ráadásul úgy, hogy nem kaptak ki.

Rekordszámú független jelölt indul a júniusi önkormányzati választásokon

A Nemzeti Választási Iroda legfrissebb adatai szerint a júniusi önkormányzati választáson 7680 polgármesterjelölt vesz részt, akik közül többségük, 6297 függetlenként indul.

Napokon belül ismertté válhatnak a közmédiás EP-vita részletei

A közmédia jövő héten, a pünkösdi ünnepet követően tájékoztatja az Európai Parlamenti listát állító szervezeteket az általa tervezett vita részleteiről.