Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,16 Ft
Euró
393,88 Ft
Font
459,58 Ft
Bitcoin
61,958 $

Nyolc napon át volt egy konténerben élelem és víz nélkül egy kutya, de megmentették

Egy rutinellenőrzés során ugatást hallottak valahonnan a magasból.

Fotó: Unsplash / Illusztráció
Észak-Amerika

Koós Alexandra

Szerkesztő

A New York Post beszámolója alapján egy nőstény kutya legalább nyolc napot töltött a sötétbe bezárva élelem és víz nélkül, amíg az amerikai parti őrség csapata rá nem talált. A négylábú, aki a Connie nevet kapta, vélhetően meghallotta odakintről a zajokat, ezért ugatni kezdett, hogy felhívja az emberek figyelmét.

A lap szerint január 31-én fedezték fel az ebet, amely több mint egy hétre egy konténer fogságába esett Texasban, a houstoni kikötőben. Ryan McMahon, az amerikai parti őrség tisztje csapatával épp rutinellenőrzést tartott, amikor valahonnan a magasból meghallották a kutya hangját. Egy daru segítségével leemelték a konténert, majd kiszabadították Connie-t. Soron kívül Donáth Anna Gyurcsány Ferencék plakátjairól: hányingerem van

McMahon elmondása alapján az eb nem tűnt ijedtnek, sőt, inkább izgatott és boldognak, hogy végre kiszabadult. Hozzátette, szegény pára kissé sovány volt és koszos, de ezt leszámítva nem esett baja. Majd egy pasadenai állatorvoshoz vitték, ahol megállapították, hogy vemhes, valamint szívférges. Az állat azóta megfelelő kezelést kapott, folyamatosan szemmel tartják.

A vizsgálatok szerint a kölykei is jól vannak, szépen fejlődnek, Connie-t pedig minden bizonnyal megpróbálják felhizlalni, ugyanis nagyjából 13 kilót nyom. Most egy állatmenhelyen van, ahol minden gondoskodást megkap, a dolgozók pedig abban bíznak, hogy később otthonra lel majd, hiszen egy igazán kedves, ragaszkodó teremtésről van szó.

McMahon hozzátette, a konténerben, amelyben a kutya is volt, roncsautókat találtak, Connie pedig talán az egyik járműben bújt el, emiatt nem vette észre senki, hogy bezárták. Megjegyezte, csapatával együtt igazán örültek neki, hogy még azelőtt rátaláltak a négylábúra, hogy a konténert felpakolták volna egy teherhajóra. De korábban azt is megírtuk, hogy egy férfi az életét kockáztatva a folyóba ugrott, hogy megmentse a kutyáját.

Ceglédi Zoltán keményen nekiment Magyar Péternek a közösségi médiában

A politikai elemző szerint ő még akkor is „itt lesz”, amikor a jogászt „ejti” majd az ellenzéki nyilvánosság. Ezzel arra reagált, hogy Magyar – feltehetően – új ellenzéki párt megalapításába kezd.