Komoly zűrzavart okozott az Xbox legújabb frissítése

not image

Kulcsár Péter

2021. február 1. - 22:39

A Series X felhasználói interfészében található menü sokak számára bonyolulttá tette a játékokból való kilépést.

Az elmúlt években az Xbox konzolokra rengeteg szoftveres frissítés érkezett, melyekkel a Microsoft folyamatosan csiszolgatta az egyébként kifinomult és letisztult operációs rendszerét.

A következő generációs készülék piacra dobása után a redmondiak bejelentették, hogy bár a rendszer változatlan marad az előző játékgépekhez képest, az UI menüjét egy Xbox Assist opcióval fogják ellátni.

Mindez tökéletesen működött is, azonban a Game Rant kiszúrta, hogy a legújabb frissítés alkalmával a gomb a legalsó pozícióba került, mégpedig közvetlenül a kilépés gomb alá. A júzerek azonnal észrevették a változást, ugyanis megszokásból mindig a legutolsó opcióra szoktak kattintani, most azonban nem a játékokból való távozás történt meg, hanem mindig megnyílt az új Assist applikáció.

A Redditen egyre többen fejezték ki nemtetszésüket az update új funkciója kapcsán, egyesek odáig mentek, hogy írtak a Microsoft Twitter-fiókja számára üzeneteket, hogy próbálják meg visszaállítani a konzolokon az eredeti állapotokat, mert a jelenlegi helyzet elfogadhatatlan.

Nem csoda, hogy felháborodtak, ugyanis az Xbox Assist mindezidáig meg sem jelent a felugró menüben, csupán lehetséges opcióként adhattuk hozzá a game közbeni pause-kisképernyőhöz a gombot.

Mivel a redmondiak híresek arról, hogy hallgatnak játékosaik visszajelzéseire, ezért könnyen elképzelhető, hogy az elkövetkező hetekben egy hotfix-szel végül orvosolni fogják a problémát, és visszatérhet majd a régi menü az interfészhez.