Clouds
21 Budapest
Dollár
359,33 Ft
Euró
389,68 Ft
Font
443,60 Ft
Bitcoin
22,819 $

Visszafordíthatatlan Koeman kirúgása a Barcától, döntött az elnök

Fotó: Twitter/ FC Barcelona
Sport
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Laporta, az elnök meghozta a döntést a hollandról, mindenképpen meg fognak válni tőle, de egyelőre nem tudni, hogy ki veszi át a helyét.

Koeman talán soha nem volt hosszú távú megoldás a Camp Nou-ban, hiába a barcás kötődése és a szakértelme. Nem sokkal a megérkezése után már arról beszéltek, hogy egy év után leválthatják.

Soron kívül Több órára is kisüthet a nap kedden, ám éjszaka hózáporra is van kilátás

Végül maradhatott, de úgy tűnik, ezt a szezont biztosan nem csinálhatja végig. A Sport arról ír, hogy Laporta döntése már megszületett Koemanról, és szerinte visszafordíthatatlan a holland menesztése.

A terv az, hogy már az október 17-i közgyűlés előtt megtalálják az ideális utódot. Jelen állás szerint az Alteticó elleni mérkőzés lesz Koeman utolsó olyan meccse, amit a Barcelona élén tölthet el, de az eltiltása miatt nem lesz ott a kispadon.

Ahogyan a spanyolok fogalmaztak, „a kocka el van vetve, és nincs visszaút.” Az is elképzelhető, a lehetséges forgatókönyvek között szerepel, hogy Koeman saját maga mond le a posztjáról a vezetőség nyomásra a szombati mérkőzést követően.

Laporta állítólag már a Benfica elleni mérkőzés előtt nagyon dühös volt, amikor megtudta, hogy a Barcelona ismét három védővel fog játszani, és a fiatalabb játékosok a padon várják a folytatást, tehát pontosan az ellenkezője történt, mint amit a Levante ellen láthattunk.

A Barca elnöke tarthatatlannak és visszafordíthatatlannak tartja a helyzetet. A következő két hétben hozzák meg a döntést az új edző személyéről, ami nehéz lesz, mert hosszú távra kell gondolkozniuk, és még mindig csak a szezon elején járnak.

Elszállt a Depay-varázs a Barcánál, ennyi volt?

Olyasvalakire van szükség, aki nagyon inspiráló hatással bír ebben a nehéz helyzetben, és maximálisan elkötelezett a jövőt illetően. Emellett rengeteg a spekuláció arról, hogy mekkora végkielégítést kaphat Koeman, de az biztos, hogy átutalják neki a június 30-ig szóló szerződéséért járó teljes összeget, valamint az előző szezonból maradt részt, mivel beleegyezett abba, hogy ideiglenesen lemond fizetése nagy részéről a gazdasági helyzet miatt.

Jelenleg csak egy 1 millió eurós összeg áll a Barca rendelkezésére, amit erre a célra fordíthat.