Elszállt a Depay-varázs a Barcánál, ennyi volt?

Fotó: MTI/EPA-ANP/Maurice Van Steen
not image

Borbély Fanni

2021. október 1. - 03:44

A holland csatár jól kezdte a szezont, de visszatért ahhoz a láthatatlansághoz, amilyen karrierje nagy részében volt.

Memphis Depay volt az FC Barcelona egyik sztárszerződése az idei szezonra, aki az Olympique Lyontól érkezett nulla költséggel, miután felbontotta szerződését a francia csapattal, mindezt Ronald Koeman jóváhagyásával, aki kulcsfontosságú tényező volt a 27 éves játékos Camp Nouba érkezésében.

A látványos szezonkezdet után, ahol három gólt szerzett ugyanennyi mérkőzésen, Depay máris az első nagyobb válságát éli a Barca csapatában, olyan teljesítményt nyújtva, amely messze elmarad attól, amit a Camp Nouban való landolásakor vártak tőle. Sajnos semmi nem jön össze, ami miatt a Barcelona sorozatos rossz eredményeket produkál, ami még Koeman munkáját is veszélyezteti.

Depay mindig is olyan játékos volt, aki a PSV Eindhovenben való debütálása óta nagyon nagy elvárásokat támasztott, amit nem tudott megerősíteni a Manchester Unitedben – miután Louis Van Gaal ajánlotta – és néhány szezont játszott, hogy a legjobb formáját adja az Olympique Lyonban.

Ő egy olyan játékos, aki tagadhatatlan technikája ellenére inkább a szabálytalanságával tűnt ki a pályafutása során, mint a teljesítményével, ami kezd látszani a teljes sport- és intézményi válságban lévő Barcelonában is írja a fichajes.net.