A Barca megkezdte Koeman leváltását, napokon belül távozhat

Fotó.: Twitter/FC Barcelona
not image

Hujber Dávid

2021. szeptember 30. - 15:17

A legfrissebb hírek szerint a Barcelona már megkezdte a folyamatot a teljes vezetőség bevonásával, és akár már ezen a héten döntés születhet.

Koeman talán sosem volt kedvenc a Barcelona kispadján, már csak amiatt sem, mert a korábbi elnök szerződtette le, aki rengeteg kritikát kapott, és Messi miatta nem tudott tavaly nyáron a Manchester Cityhez igazolni, amikor az argentinnál betelt a pohár.

A sors furcsa fintora, hogy egy évvel később annak ellenére kellett távoznia a legendának, hogy már minden elő volt készítve a szerződéshez, de közbeszóltak az anyagiak.

Koeman maradt a helyén, bár az elnök, Laporta jelezte, hogy több olyat nem akar látni, mint az előző szezon végén, amikor sorra vesztették el a fontos pontokat, így nem nyerhették meg a sorozatot.

Pontban ugyan jobban állnak, mint tavaly ilyenkor, Messi már nincs velük, a Bajnokok Ligájában pontjuk sincs, és a kilátások nem túl rózsásak. A szerda esti fiaskó után egy éjjeli tanácskozás vette kezdetét a Barcánál a vezetőség részéről, majd úgy döntöttek, azonnal nem válnak meg Koemantól.

Fabrizio Romano azt írja, a Barca új menedzsert keres, és a jelenlegi tervek szerint váltani fognak, ami azonban eltarthat pár napig. A folyamat a teljes vezetőség bevonásával kezdődött, sok különböző jelölttel tárgyalnak, ám úgy tűnik, Koemannak nincs jövője a csapatnál.

Az egyik legnagyobb favorit egyértelművé tette, nem tervez távozni a helyéről, de még jó pár más név is van a piacon, köztük Contéval vagy Pirlóval. Papíron Zidane is elérhető lehetne, mert klub nélkül várakozik, de ezt az opciót kizárhatjuk, biztosan nem fog az ősi riválishoz szerződni, főleg ilyen körülmények között.