Dollár
432,11 Ft
Euró
423,19 Ft
Font
482,06 Ft
Bitcoin
20,035 $

Februárban kiugró forgalomra számítanak a hazai kiskereskedelemben

Fotó: Twenty20
not image

Takács Petra

2022. február 15. - 21:48

Az Országos Kereskedelmi Szövetség jelentős forgalomra számít februárban, amit a béremeléseknek és az egyszeri kormányzati juttatásoknak tulajdonítanak.

Bár a karácsonyi nagybevásárlások után az év eleje általánosságban gyengének számít a kiskereskedelemben, idén februárban viszont ennek ellentétére számít Vámos György, az Országos Kiskereskedelmi Szövetség főtitkára, melynek hátterében az egyszeri kormányzati juttatások, a 13. havi nyugdíj, a béremelés, a személyi jövedelemadó visszatérítése, valamint a 25 év alattiak személyi jövedelemadó kedvezménye állhat. 

Soron kívül Oroszország kizárólag a saját feltételei szerint hajlandó kivonulni Ukrajnából

A szakértő úgy véli, hogy az egyszeri juttatások miatt a nagyobb értékű, tartós javak eladása lendülhet fel, mint például a műszaki cikkek, bútorok, ruházati termékek, emellett a nyugdíj- és béremelések, a SZÉP-kártyás élelmiszer vásárlás lehetősége, valamint az árstop az élelmiszer-napicikk kereskedelemben hozhat bővülést.

Az Infostart cikkéből kiderül, hogy egyes iparcikkterületeken akár két számjegyű emelkedés is várható, mint például műszaki cikkek, bútorok, lakásfelszerelések, továbbá a fizetésemeléseknek köszönhetően az élelmiszer-kiskereskedelem forgalma az év további részében is lényeges növekedést mutathat.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.