Clouds
21 Budapest
Dollár
358,27 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
443,92 Ft
Bitcoin
23,294 $

Kitüntetésben részesült a Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Fotó: Imolya Patrícia, a Semmelweis Egyetem ötödéves orvostanhallgatója, szekundáns, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat önkéntese mentőautót fertőtlenít szolgálata végén a Máltai Szeretetszolgálat fővárosi Batthyány téri mentőállomásán 2021. február 26-án. Harminc éve, 1991. március elsején indult el a kizárólag önkéntesekkel működő Magyar Máltai Szeretetszolgálat Mentőszolgálata. MTI/Szigetváry Zsolt
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

A szíriai háború alatt végzett töretlen és hiánypótló segélymunkájuk elismeréseként kitüntették a Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkatársait a Szíriában található Homsz városában.

Közleményük szerint a világ egyik legrégebbi keresztény közösségének vezetője, Jusszef Abszi melkita görögkatolikus pátriárka a Jeruzsálemi Szent Kereszt Rend nagykeresztjét adományozta Győri-Dani Lajosnak, a szeretetszolgálat ügyvezető alelnökének és Solymári Dánielnek, a szervezet nemzetközi kapcsolatai vezetőjének.

Soron kívül Érdemes lesz felnézni a Netflixre februárban: íme a havi premierek listája

A magyar máltaiak csaknem húsz éve dolgoznak megszakítás nélkül a Közel-Keleten, 2011 óta kifejezetten Szíriára összpontosítva segítő erőforrásaikat – írták.

A szíriai háború kitörésekor minden erőforrásukat a szíriai területre csoportosították, hogy támogassák a károsultakat és megerősítsék a helyi keresztény közösségeket.